Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Με δανεικά ζουν σχεδόν οι μισοί Θεσσαλονικείς


Από το «κομπόδεμά» τους και με δανεικά ζουν πλέον σχεδόν οι μισοί Θεσσαλονικείς (ποσοστό 47%), καθώς τα έσοδά τους δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες, όπως προκύπτει από την έρευνα «Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου 2010» της Palmos Analysis, για λογαριασμό του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), σε δείγμα 800 επιχειρήσεων και 700 πολιτών.

Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν οκτώ στους δέκα Θεσσαλονικείς (ποσοστό 79%, έναντι 74% στο «Βαρόμετρο Μαρτίου 2010»), αναμένουν ότι η ανεργία «θα αυξηθεί πολύ» στο επόμενο 12μηνο, φόβος που επιβεβαιώνεται από τη σφυγμομέτρηση προθέσεων των επιχειρήσεων για απολύσεις.

Το βαρόμετρο αφήνει πάντως κάποια περιθώρια αισιοδοξίας: αυτά προέρχονται από το γεγονός ότι υπάρχει σαφής βελτίωση δεικτών, που σχετίζονται με την εξαγωγική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, το 6% των ερωτηθεισών επιχειρήσεων (έναντι μόλις 1% τον Μάρτιο) δήλωσε ότι το επίπεδο παραγγελιών από το εξωτερικό είναι «παραπάνω από ικανοποιητικό».

Το 36% (24% τον Μάρτιο) των ερωτηθέντων Θεσσαλονικέων δηλώνουν ότι η οικονομική τους κατάσταση «επιδεινώθηκε πολύ» το τελευταίο 12μηνο. Πάνω από τρεις στους δέκα (33%) προβλέπουν ότι το επόμενο 12μηνο θα είναι χειρότερο.

Απρόθυμοι εμφανίζονται οι Θεσσαλονικείς για την πραγματοποίηση σημαντικών αγορών: σε ποσοστό 92% απάντησαν ότι δεν θεωρούν «καθόλου πιθανό» να αγοράσουν ΙΧ στους επόμενους μήνες (90% τον Μάρτιο) ή να χτίσουν σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο