Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Παίρνουν μπροστά οι αποκρατικοποιήσεις





Σε συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη μπαίνουν οι βάσεις για την είσπραξη εσόδων 7 δισ. ευρώ την τριετία 2011-2013.

Για το επόμενο έτος, τα έσοδα προσδιορίζονται σε 1 δισ. ευρώ και θα προέλθουν σύμφωνα με το μνημόνιο από:


1. την πώληση του 30% της ΔΕΠΑ,

2. την πώληση του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (10-35 εκατ. ευρώ),

3. τη χρονική επέκταση της σύμβασης παραχώρησης που υπάρχει με την γερμανική Hoctief για το «Ελ. Βενιζέλος» (200-300 εκατ. ευρώ),

4. την αξιοποίηση του φάσματος συχνοτήτων (250-300 εκατ. ευρώ),

5. την πώληση του 49% του Καζίνο της Πάρνηθας (120-150 εκατ. ευρώ),

6. την πώληση τεσσάρων αεροσκαφών της πρώην Ολυμπιακής (80 εκατ. ευρώ)

Στη συνεδρίαση της Διυπουργικής αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για την πρόσληψη συμβούλων για τη ΔΕΠΑ και να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις του δημοσίου για σειρά άλλων υποθέσεων, όπως για παράδειγμα για την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και το λειτουργικό διαχωρισμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Εντός του 2011 άλλωστε θα επιδιωχθεί και η πώληση ολόκληρου του ποσοστού της ΛΑΡΚΟ (55,19%), αλλά και η παραχώρηση της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού και η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ, πρώην ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ).



Στα ΕΑΣ, ο επενδυτής θα αγοράσει το 66% της επιχείρησης και θα αναλάβει και τη διαχείρισή της, ενώ πολλές ελπίδες για την είσπραξη εσόδων εναποτίθενται στην αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο