Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ







Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Θα ήθελα με αυτήν μου την επιστολή να σας ενημερώσω για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, που απασχολεί ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και που δεν είναι άλλο από το Πανεπιστήμιο της Στερεάς και τη φημολογούμενη κατάργηση και απορροφησή του από το Πανεπιστήμιο του Βόλου. Η παιδεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά του ανθρώπου και η συμβολή της στην ανθρώπινη ευτυχία είναι τεράστια.

Δεν είναι δυνατόν σε μία περίοδο που λόγω της οικονομικής κρίσης ψάχνουμε να βρούμε τρόπους ανάπτυξης και εισροής χρημάτων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, να μην γίνεται τίποτα σχετικά με την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου της περιοχής αλλά αντιθέτως να μεθοδεύεται η κατάργηση του. Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα, υπήρξε μια απαράδεκτη στασιμότητα στην εξέλιξη του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος που εξακολουθεί να λειτουργεί όπως όταν ξεκίνησε, πριν από επτά χρόνια. Δεν μπορεί μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση και σε πληθυσμό περιφέρειες τής Ελλάδος να γίνει και η μοναδική περιφέρεια της χώρας μας χωρίς Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Σας καλώ να συστρατευτούμε σε ένα κοινό αγώνα για το καλό της παιδείας των Ελλήνων και την πρόοδο του Πανεπιστημίου της Περιφερείας μας, μακριά από ιδεολογικές και κομματικές διαφορές.

Μετά τιμής

Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο