Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

«Η εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι»



ΔΝΤ, μεταρρυθμίσεις, Ντομινίκ Στρος-ΚανΟ Ντομινίκ Στρος Καν ζητά επιπλέον μεταρρυθμίσεις

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ δίνει τις εκτιμήσεις του για την πορεία της Ελλάδας και της ελληνικής κοινωνίας λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «εάν η Ελλάδα μπορέσει να διατηρήσει τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων οι επενδυτές θα δείξουν και πάλι εμπιστοσύνη». Στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» τονίζει την ανάγκη κοινωνικής συναίνεσης, ενώ επαναλαμβάνει την ειλημμένη απόφαση του ΔΝΤ υπέρ της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα.




Σχετικά με το ευρώ δηλώνει ότι δεν κινδυνεύει το νόμισμα, αλλά χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Ευρώπη σοβαρή και υπογραμμίζει την ανάγκη «συνολικής ευρωπαϊκής» αντιμετώπισης του προβλήματος αφήνοντας εμμέσως αιχμές κατά της Γερμανίας.



Στη συνέντευξή του είπε μεταξύ άλλων ότι είναι «ώρα για άνοιγμα την υπηρεσιών, του εμπορίου και των επαγγελμάτων, ορθολογισμό των ΔΕΚΟ, βελτίωση του κλίματος για τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις», ενώ για τα κλειστά επαγγέλματα δήλωσε την πεποίθησή του ότι «η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων θα ενισχύσει υπηρεσίες και λιανικό εμπόριο. Ώθηση από τουρισμό, ενέργεια και μεταφορές».



Τέλος τόνισε ότι οι σχέσεις του με το Γιώργο Παπανδρέου είναι άριστες, ενώ θεωρεί υγιείς για το δημοκρατικό πολίτευμα τις διαδηλώσεις.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο