Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοβουλία Άριας Αγάτσα για τα γεωργικά προϊόντα της Βοιωτίας

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ








ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας



Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2010



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Πρωτοβουλία Άριας Αγάτσα για τα γεωργικά προϊόντα της Βοιωτίας

Συναντήσεις με Μπιρμπίλη, Κουτσούκο.



Η Αριάδνη Αγάτσα, με αφορμή τις τηλεοπτικές εκπομπές που αναφέρονται σε μόλυνση των γεωργικών προϊόντων Θήβας και Οινοφύτων, από βαρέα μέταλλα σε ποσοστό που αγγίζει το 1000% και ειδικότερα σε πατάτες, κρεμμύδια και καρότα, σύμφωνα με έρευνα-σοκ


του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας, αλλά και την έντονη ανησυχία που κυριαρχεί στους παραγωγούς της Βοιωτίας, τόσο για τα προϊόντα τους, αλλά και την υγεία των ίδιων και των οικογενειών τους, ανέλαβε συγκεκριμένη πρωτοβουλία για το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνομίλησε με εκπροσώπους των αγροτών και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αναφορικά με όσα γράφονται στα ΜΜΕ και λέγονται σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Συναντήθηκε με τον κ. Γιάννη Κουτσούκο, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συζήτησαν τις πτυχές του προβλήματος. Μάλιστα, ο κ. Γ. Κουτσούκος, ήδη εργάζεται για την τεκμηρίωση και επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου, ώστε να υπάρξει συγκεκριμένη πολιτική στο πρόβλημα.

Η Αριάδνη Αγάτσα, η οποία είναι και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, συνεργάστηκε και με την Υπουργό Περιβάλλοντος κα. Τίνα Μπιρμπίλη, επισημαίνοντας τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής και τις επιπτώσεις τους τόσο στον τομέα της γεωργίας, αλλά και τις γενικότερες που αποτελούν συνέπεια των παραπάνω και συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη της Βοιωτίας (Τουρισμός, Πολιτισμός κ.α.).

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει, δεν έχει μόνον σοβαρές και πολύ σημαντικές επιπτώσεις στους παραγωγούς της Βοιωτίας, μιας και η περιοχή είναι με την μεγαλύτερη παραγωγή στην Ελλάδα συγκεκριμένων γεωργικών προϊόντων (η περιοχή παράγει τη συντριπτική πλειοψηφία κρεμμυδιού και καρότου αλλά και ένα μεγάλο μέρος της πατάτας που διακινείται στην ελληνική αγορά). Προκαλεί έντονες ανησυχίες στον πληθυσμό, τόσο της περιοχής, αλλά κι ολόκληρης της χώρας, για πιθανές επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών.

Η κυρία Αριάδνης Αγάτσα, επισήμανε όλα τα προβλήματα στον κ. Κουτσούκο, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την κα. Μπιμρμπίλη, Υπουργό Περιβάλλοντος και πρότεινε να υπάρξει άμεση συνεργασία και συντονισμός μεταξύ των δύο Υπουργείων, αλλά και τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς (Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα), ώστε να ενημερωθούν επισήμως οι αγρότες και οι πολίτες και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, αν κριθούν αναγκαία.



Πολιτικό Γραφείο Αριάδνης Αγάτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο