Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΜΟΝΑΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ;




μονάδα με βιοαέριο σκουπιδιών στους Ταγαράδες

Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Αλιάρτου αλλά και της γύρω περιοχής η είδηση που δημοσίευσε η ηλεκτρονική εφημερίδα ΒΗΜΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ σχετικά με την αίτηση που κατατέθηκε στη ΡΑΕ από την εταιρεία Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ ΑΒΕΚ και αφορά στην κατασκευή ιδιωτικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 3 MW, στην Αλίαρτο.





Ανησυχία γιατί σύμφωνα με την αίτηση αυτή «η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνεται με καύσιμο βιοαέριο που θα παράγεται από αναερόβια ζύμωση βιομάζας, αποτελούμενης από μίγμα οργανικών αποβλήτων και υπολειμμάτων που προέρχονται από κτηνοτροφικές μονάδες, βιομηχανίες τροφίμων και καλλιέργειες».





Προβληματισμό για το αν γνώριζε ή όχι η Δημοτική Αρχή μια τέτοια εξέλιξη, για την σκοπιμότητα εγκατάστασης μιας τέτοιας μονάδας ουσιαστικά εντός κατοικημένης περιοχής και πλησίον των Κωπαϊδικών εκτάσεων υψηλής παραγωγικότητας όσο και για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων κατά την διάρκεια της λειτουργίας της.





Όπως επισημαίνεται από πολλούς κατοίκους και παράγοντες της περιοχής, ασχέτως του μεγέθους της συγκεκριμένης αρχικής μονάδας, αφενός αυτή αφού αδειοδοτηθεί θα δικαιούται να επεκταθεί και να μεγαλώσει την ισχύ της και αφετέρου, το μίγμα οργανικών αποβλήτων και υπολειμμάτων που προέρχονται από κτηνοτροφικές μονάδες, βιομηχανίες τροφίμων και καλλιέργειες, δημιουργεί διάφορους συνειρμούς που παραπέμπουν σε αντίστοιχη μονάδα που επιχειρήθηκε να γίνει στην Θήβα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο