Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Τι περιέχει το έγγραφο του Wikileaks :Ο ρόλος της Ελλάδας στο Βορειοηπειρωτικό ζήτημα





Τι περιέχει το έγγραφο του Wikileaks :

Ο ρόλος της Ελλάδας στο Βορειοηπειρωτικό ζήτημα





Έγγραφα για την Αλβανία





Ο ρόλος της Ελλάδας στο Βορειοηπειρωτικό ζήτημα




Στα έγγραφα της Wikileaks αποκαλύπτονται συγκλονιστικά στοιχεία σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ Τιράνων και Αθήνας και το ρόλο της Ελλάδας στο νότιο τμήμα της Αλβανίας και το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα.




Στα έγγραφα της Wikileaks η οποία αναμένεται να δημοσιευθούν σύντομα συμπεριλαμβάνεται και η Αλβανία με θέμα το παρασκήνιο των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας. Η είδηση αναφέρεται από πηγές του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Ο Ελληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών κ.Δρούτσα για τη διαρροή των εγγράφων που αναφέρονται ως διαβαθμισμένεα έγγραφα. Στα έγγραφα της Wikileaks αποκαλύπτονται συγκλονιστικά στοιχεία σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ Τιράνων και Αθήνας και το ρόλο της Ελλάδας στο νότιο τμήμα της Αλβανίας, για το Βορειοηπειρωτικό και για το συμφωνητικό υδάτων μεταξύ των δύο χωρών που ακυρώθηκε πριν από λίγους μήνες από το Συνταγματικό Δικαστήριο στα Τίρανα.



Συνολικά 1758 "καυτά" έγγραφα για τις ελληνοτουρκικές και ελληνοσκοπιανές σχέσεις έρχονται τις επόμενες ώρες στην δημοσιότητα από το Wikileaks αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες. Ένα από αυτά με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 2009, αναφέρεται στη "νέα κυβέρνηση που θα προέκυπτε από τις εκλογές στην Ελλάδα, η οποία θα επιδείκνυε μεγαλύτερη ευελιξία και θα λυνόταν το Σκοπιανό"! Περίπου 1250 έγγραφα αφορούν την Κύπρο. Όλα θα έρθουν στην δημοσιότητα τις επόμενες ώρες ή μέρες.



Το αμερικανικό Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, έχει ήδη επικοινωνήσει με το Ελληνικό ΥΠ.ΕΞ και έχει ενημερώσει τον κ. Δ.Δρούτσα για την διαρροή!



Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν το περιεχόμενο της απόρρητης αλληλογραφίας Παπανδρέου-Ερντογάν, γιατί σε ένα από αυτά τηλεγραφήματα αναφέρεται σε φράσεις που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.



Επειδή η διαρροή έχει γίνει στην Αθήνα, σίγουρα θα έπρεπε να ανθεωρηθεί το πλέγμα ασφαλείας του πρωθυπουργικού γραφείου. Στις επόμενες ώρες θα έχουμε νεότερα.



Θέμα αγωγού South Stream τίθεται αναφορικά με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σύλβιο Μπερλουσκόνι, για τον οποίο γράφουν σε ένα τηλεγράφημα από την Ρώμη, ότι "Έτσι όπως πάει οδηγεί την Ιταλία στην αγκαλιά του Πούτιν"! Φαντασθείτε τι θα γράφουν για τον Κώστα Καραμανλή που ήταν ο πρώτος που είχε υπογράψει τον South Stream!



Όσο για το πως βλέπουν την ρωσική πολιτική ηγεσία το περιεχόμενο ενός τηλεγραφήματος αρκεί: Εκεί, καταγγέλλεται πως η σχέση ανάμεσα στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και τους επιτελείς της ρωσικής μαφίας είναι τόσο στενή, που η Ρωσία έχει γίνει ένα «εικονικό μαφιόζικο κράτος»!



"Τυχαίες" οι ανακοίνωσες Παπανδρέου για το Αιγαίο, την ίδια μέρα;


Πηγές του Υπ.Εξ, πάντως, εκτιμούν υπάρχουν ακόμη δύο έγγραφα που σχετίζονται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. "Εχουμε πληροφορίες ότι ένα από τα ντοκουμέντα αφορά άτυπες επαφές της τότε ηγεσίας της ΝΔ, με τους Τούρκους για το Αιγαίο, αλλά όλα αυτά παραμένουν σε ...επίπεδο υποθέσεων για την ώρα", λένε.

Αν κάτι τέτοιο ευσταθεί, τότε προκαλεί εντύπωση το timing! Το πρωί της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός κ.Γ.Παπανδρέου ανακοίνωσε στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι "δεν πάμε σε συνδιαχείριση στο Αιγαίο" και το βράδυ της ίδιας ημέρας δημοσιοποιήθηκε η είδηση ότι έχουνδιαρρεύσει απόρρητα ντοκουμέντα από τις ΗΠΑ, για τους χειρισμούς που έκανε στο ίδιο θέμα ο κ.Καραμανλής!



Πανικός σε όλες τις χώρες για το περιεχόμενο!


Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι και το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο των απορρήτων εγγράφων που έχει στην κατοχή του το Wikileaks. Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από site, η συγκεκριμένη διαρροή εγγράφων θα είναι επτά φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Οκτωβρίου, όταν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα 400.000 απορρήτα ντοκουμέντα για τον πόλεμο στο Ιράκ.









Wikileaks: CIA Χάκερς προσπαθούν να ρίξουν τον server



WikiLeaks says it is under cyber attack.

Επίθεση στους servers του Wikileaks (http://www.wikileaks.org/ ), που αναμένεται να βγάλει στη δημοσιότητα απόρρητα και εμπιστευτικά έγγραφα, που εκθέτουν τις ΗΠΑ, και δημιουργούν μπελάδες σε συμμάχους τους, ανακοίνωσε ο δημοφιλής ιστότοπος.

"We are currently under a mass distributed denial of service attack," ,

αναφέρουν οι συνεργάτες του...

Julian Assange , αλλά δεν το βάζουν κάτω και υπόσχονται ότι η δημοσιοποίηση τελικά θα πραγματοποιηθεί, από αλλού!



RAMNOYSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο