Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Χατζηδάκη για τον προπηλακισμό του



Καλά στην υγεία του είναι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε εχθές (15/12) στο κέντρο της Αθήνας από αγνώστους, στο πλαίσιο της πορείας (δείτε το βίντεο του προπηλακισμού). Ο βουλευτής, αν και σοκαρισμένος, δηλώνει ότι δεν θα προβεί σε μηνύσεις.











ΝΔ: Προβοκατόρικος ο προπηλακισμός Χατζηδάκη

Ο Κωστής Χατζηδάκης, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, είναι καλά στην υγεία του, ενώ ο βουλευτής δηλώνει περισσότερο σοκαρισμένος από την επίθεση που δέχτηκε.

Φοβήθηκε ακόμα και για τη ζωή του, όπως δήλωσε, ενώ εξιστορώντας το περιστατικό είπε ότι παρά τις αντιρρήσεις των ανδρών ασφαλείας του, μετά τη Βουλή προσπάθησε να πάει στο γραφείο του στην οδό Φιλελλήνων, κινούμενος περιφερειακά.



Έξω από το Zonars τον εντόπισαν ορισμένοι και άρχισαν τις λεκτικές επιθέσεις. Σύντομα, οι υβριστές έγιναν περισσότεροι και άρχισαν να λειτουργούν σαν όχλος. Ο προπηλακισμός ξεκίνησε από δύο άτομα, τα οποία πολύ γρήγορα πολλαπλασιάστηκαν.



"Φοβήθηκα ακόμα και για τη ζωή μου" δήλωσε ο βουλευτής, που αναφέρθηκε σε συμβολή του αστυνομικού που τον προστάτευσε με αυτοθυσία, αλλά και σε δύο πολίτες που επιχείρησαν να τον υπερασπιστούν. Ο ένας μάλιστα εξ αυτών έσπασε το χέρι του.



Σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη, η επίθεση είχε και άλλα τραγελαφικά στοιχεία, καθώς άκουσε κάποιους εκ των συγκεντρωμένων να φωνάζουν των ώρα του προπηλακισμού, “παιδιά είναι ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ”.



Σώθηκε όταν ο αστυνομικός συνοδείας του βρήκε μία είσοδο πολυκατοικίας και μπήκαν μέσα, ενώ ταυτόχρονα πήρε τηλέφωνο συναδέλφους του αστυνομικούς και με αρκετή καθυστέρηση ήρθε μια διμοιρία των ΜΑΤ και ο βουλευτής μεταφέρθηκε στο Ερρίκος Ντυνάν.







Epithesi se Chatzidaki

Σαμαράς: "Να συλληφθούν οι υπαίτιοι"



Tηλεφωνική επικοινωνία με ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας είχε από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.





Ο κ. Σαμαράς ζήτησε τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία όσων βιαιοπράγησαν κατά του βουλευτή του κόμματος κ. Κωστή Χατζηδάκη.





Ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με τον κ. Χατζηδάκη, εξημερωνόμενος για την κατάσταση της υγείας του.-



Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση



Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση που δέχτηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.



Αναμένεται να εξακριβωθεί από ποιους και υπό ποιες συνθήκες δέχθηκε την επίθεση ο πρώην υπουργός, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες για τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων, όπως αυτό της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.



Στο πλαίσιο της έρευνας, η Εισαγγελία ζήτησε με έγγραφά της από ΜΜΕ τα βίντεο, όπου έχει καταγραφεί η επίθεση σε βάρος του Κωστή Χατζηδάκη.



Δήλωση Χατζηδάκη

"Δεν αισθάνομαι κανένα μίσος για όσους μου επιτέθηκαν χθες. Ωστόσο, όλοι είναι ανάγκη να κατανοήσουμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά με το μίσος και με τη βία. Αντίθετα, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση.



Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους μου συμπαραστάθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και μετά από αυτήν. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον αστυνομικό που μου έχει διαθέσει η Πολιτεία και τους δύο πολίτες που τραυματίστηκαν προσπαθώντας να με υπερασπιστούν", ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο