Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Το μεγάλο ταξίδι της Νέας Γενιάς..





"Νέος/α, 25-30, απόφοιτος ΑΕΙ ή ΤΕΙ, με άριστη γνώση αγγλικών και Η/Υ ζητεί εργασία". Σίγουρα όλοι θα έχουμε δεί σε κάποια αγγελία, κάποιον να ζητά εργασία και να έχει τα παραπάνω προσόντα. Κι όμως δηλώνει άνεργος και συνήθως εργάζεται ελαστικά, ανασφάλιστα, χωρίς ωράριο και με χαμηλότατες αποδοχές.Πολλές και διαφορετικές εργασίες, συνήθως άσχετες απο τον τομέα σπουδών τους κάνουν οι νέοι άνθρωποι για να "τα φέρουν βόλτα".





Αυτό είναι το "βιογραφικό" που έχει να επιδείξει η "Νέα Γενιά". Το ζήτημα είναι πως το ίδιο σχεδόν "βιογραφικό" είχε, όχι σε περιόδους κρίσης αλλά και σε περιόδους ανάπτυξης. Στην μετα-Ολυμπιακή Ελλάδα, στο "ιρλανδικό θαύμα", "στην γή του αμερικάνικου ονείρου" και αλλού..



Πρόκειται για μια γενιά που είναι πολύ πιο μορφωμένη, με περισσότερα προσόντα απο τους γονείς της αλλά και για μια γενιά που συνειδητοποιεί -και με τον πλέον δραματικό τρόπο- πως, στην μεγάλη της πλειοψηφία, θα ζήσει πολύ χειρότερα απο τους γονείς της.



Είναι η γενιά που την αποκάλεσαν "γενιά του καναπέ και του φραπέ", "γενιά των 700, μετά των 500 ευρώ". Είναι η γενιά που χτύπησε πόρτες βουλευτών για να την "βολέψουν" σε κάποια θέση, που έγινε εργαζόμενη με stage, που κρατήθηκε σε "ομηρεία" σαν συμβασιούχος, που έγινε ωρομίσθια εκπαιδευτικός, που -απο την άλλη- "δυναμίτησε" την αναθεώρηση του Συντάγματος, "έμαθε γράμματα" στις καταλήψεις του Αρσένη, που πάλεψε με όλη την νεανική ορμή των ονείρων της, που απογοητεύτηκε απο όλους τους "πάνω" και τους έκανε να αναρωτιούνται για τον μήνυμα που δεν έκανε κάν το κόπο να στείλει στην κάλπη γιατί "έλειπε".



Και έχει μεγάλο δρόμο να διανύσει αυτή η γενιά..Η Νέα Γενιά! Που το σίγουρο είναι πως θα φέρει μαζί της, στο dna της, κάτι "νεό". Τώρα αν αυτό το "νέο" θα μοιάζει με κάτι παλιό -μεσαιωνικό- και θα της το πλασσάρουν σαν ολοκαίνουργιο ή θα είναι "καινούργια κατασκευή" και μάλιστα ερασιτεχνών "μη ειδικών" νέων, μέλλει να φανεί στο ταξίδι της..



Το σίγουρο είναι πως τα εφόδια για το ταξίδι πρέπει να τα βρει μόνη της αλλά και πως, στο ταξίδι, κι αν ακόμη δεν φτάσει στην "Ιθάκη" θα δώσει "ομηρικές μάχες"..

ΠΗΓΗ

H είδηση αυτή απεστάλη από τον χρήστη daniilwolverine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο