Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Εχουμε νοσοκομειο οι θηβαιοι?





Και ναι και όχι, πάντως, σ΄ό,τι αφορά στις προσφερόμενες υπηρεσίες έχουμε ο΄,τι και πριν μερικές δεκαετίες στο παλαιό μας πολυ-ιατρείο και στου φοιφα μαζί.
-μέχρι πριν 1.5 χρόνο, παρα τις όποιες σοβαρές ελλείψεις, δυσλειτουργίες και ανοργανωσιά, το νοσοκομείο μας ήταν το μοναδικό στολίδι της <<σύγχρονης Θήβας>> τώρα όχι πια.-


Αγαπητοί συμπολίτες, φίλοι των Β.Ν.,Ανεξάρτητα από τις φήμες, που θέλουν το νοσοκομείο μας να συγχωνεύεται/υπάγεται με η σε άλλο, αντίστοιχα η να μετατρέπεται σε ιατρικό Κέντρο, η αλήθεια είναι, πως <<σήμερα>>...δεν έχουμε ούτε το παλαιό μας πολύ-ιατρείο.
Εγκαινιάστηκε με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα πριν από 7 χρόνια.
Μετά τα πρώτα 4 χρονια της λειτοιργιας του και προσφοράς του στο κοινό, και για 2 ακόμη χρόνια στη συνέχεια, κάθε φορά που επισκεπτόμουν το στολίδι μας, σημείωνα για το προσωπικό μου αρχείο και τους αναγνώστες των Β.Ν., οχι μόνο τις σημαντικές παρατηρήσεις, αλλά και τα εγκωμιαστικά μου σχόλια για το προσωπικό του υπ΄ αριθμον 1 αναγκαίου ιδρύματος της πόλης μας. Τελευταία φορά που το επισκέφτηκα ήταν τον οκτ. του 2009. Μόλις πρόσφατα, στις 08.12.10, χρειάστηκε να ανηφορίσω ξανά στον γηλοφο των Δελαβεκουρων, στο Κουρμεκι της Θήβας. Δεν θα σας πω τίποτε. Θα σας ευχηθώ..., να μην βρεθείτε ποτέ στην ανάγκη να το επισκεφτείτε, αλλά αυτό δεν μπορεί κανείς, από εμάς τη φτωχολογιά, να το αποφύγει. Δεν υπάρχει τίποτε, πλεον, που να δικαιολογει τον ορο νοσοκομείο. Μονο κατ'ευφημισμον μπορεί να λεγεται ετσι, αφου, για παραδειγμα, ούτε ουρολογικες εξετασεις δεν γινονται πια. Μου ειπαν, πως δεν υπαρχει ουτε διοικητης. Θελουμε, οι διοικητες να ειναι εγκατεστημενοι στη θηβα, και να μην ειναι τουριστες... στην πολη μας. Οι δε υπουργοι ΥΓΕΙΑΣ να ειναι ευελικτοι, δραστηριοι, εργατικοι και οχι μπουχεσες (απο τη θηβαικη τοπολαλια= παχυδερμα, κηφηνες). Και τώρα λιγα λογια για το σημαντικοτερο προβλημα, που εχει γινει ο ψυχοβγαλτης των δυσμοιρων υπηκοων αυτου του αναλγητου κρατους. Τινος επινοηση ηταν αυτος ο πανελλαδικος καθορισμος των ραντεβου στα νοσοκομεια με τον αριθμο 1535? Επι ενα μηνα, περιπου, προσπαθουμε γονεις και παιδια  στην οικογενεια να κλεισουμε καποιο ραντεβου μασω του 1535. Παντα κατειλημμενο η καμμια ανταποκριση οταν καλει. Και αν ποτε βγαλεις γραμμη, το (ηχογραφημενο?) ερωτηματολογιο αποθαρρυνει ακομη και διδακτορες της γλωσσολογιας, αφου η συνενοηση ειναι δυσχερεις. Φανταστειτε, τι υφιστανται τα περηφανα γηρατεια της χωρας μας απο αυτη την εξελιγμενη μορφη επικοινωνιας... Το καρκινωμα αυτο πρεπει παραυτα να καταργηθει και να βρεθει ενας συμβατος τροπος κλεισιματος των ραντεβου με τα εξωτερικα ιατρεια.
Ευτυχως που υπαρχουν και μεγαλες ψυχες, δεν εξελλειπαν ακομη οι καλοι ανθρωποι απο την Ελλαδα. Ας μην ισοπεδωνουμε  τα παντα και τους παντες. Βεβαια, ειναι μονο 300, οπως τοτε με τον Λεωνιδα.
Ας μη τους λειψει ποτε το χαμογελο., οκαλος ο λογος, η προθυμια για βοηθεια στον συνανθρωπο, και προπαντος, ο σεβασμος σ'αυτον! Σ'αυτους θελω να αναφερθω, αυτους να συγχαρω και να ευχαριστησω, γι'αυτους συντασσω το παρον σημειωμα! Επιγραμματικα μονο μερικα ονοματα, αφου δεν μπορω να αναφερω τους 300. Συνχαρητηρια κ. Σταματη Α., κυρια Γκολφω Χ., κυρια Σωσω Π., κυριε Φωτη Κελεπουρη, κ.Μιχαλακη, κ.Βασω κ.τ.λ., εισται εσεις, που με την αγαπη σας για τον ανθρωπο παρακαμπτετε την αναλγητη γραφειοκρατια και ανορθοδοξη <<τυπολατρεια>> των αλλων, και πραττετε το σωστο, αυτο που σας επιβαλλει το ηθικο χρεος, το καθηκον, το αυτονοητο!
Στα νοσοκομεια δεν θα'πρεπε να 'χουν θεση βλοσυρες και ανεκφραστες φυσιογνωμιες, οπου με το προσχημα του φορτου εργασιας κωλυσιελγουν, φωνασκουν, εμπαιζουν και ταπεινωνουν, τι πρεπει να κανει. Κυριε υπουργε, πρεπει να ερθετε οπωσδηποτε και στην θηβα, για να Σας πουμε εμεις, τι θελουμε και πως το θελουμε το νοσοκομειο μας.

ΠΗΓΗ ΒΟΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο