Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Πώς να δείχνεις πιο πλούσιος απ όσο είσαι






Δυστυχώς είναι αλήθεια πως στη χώρα μας αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού τα τοπικά μέλη της Elite δεν εκτιμούν ιδιαιτέρα ανθρώπους που ξεκίνησαν από το μηδέν και κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι. Εάν το όνομα σου δεν θυμίζει λόρδο, υπουργό ή Εφοπλιστή και εάν το πορτοφόλι που κρατάς δε μυρίζει old money τότε δεν είσαι ιδιαιτέρα καλοδεχούμενος στα καλέσματα μπυρήμπας και bridge που γίνονται στην Εκάλη αλλά ούτε και στα Χριστουγεννιάτικα πάρτη που διοργανώνονται στο κοσμοπολίτικο Gstaad.Ακόμα και ο Αριστοτέλης Ωνάσης που όπως και να το κάνουμε ήταν ο Ωνάσης θεωρούνταν παρακατιανός και νεόπλουτος στα Ελληνικά εφοπλιστικά lobby της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του 40 και του 50.








Εάν λοιπόν θέλετε οι παρέες σας να είναι από Βαρδινογιάννη και πάνω και εάν στόχος σας είναι να χωθείτε στην υψηλή κοινωνία τότε θα πρέπει να φαίνεστε πιο πλούσιοι απο όσο είστε και προπαντός να μην δείχνετε καθόλου νεόπλουτοι.







Πάρε πληροφορίες





Προτού αρχίσετε να συχνάζετε στο Elisee του Λονδίνου και στο Εκάλη Club γνωρίζοντας ένα προς ένα όλα τα μεγάλα ονόματα της Ελληνικής jet set θα πρέπει πρώτα να πάρετε τη κατάλληλη εκπαίδευση και της κατάλληλες πληροφορίες.



Μια καλή ιδέα είναι να γίνετε συνδρομητής στο περιοδικό Forbes. Εάν το κόστος σας φαίνετε πολύ υψηλό τότε μπορείτε να βολευτείτε σε κάποια βιβλιοθήκη. Η Times της Νέας Υόρκης μπορούν επίσης να φανούν χρήσιμοι. Διαβάστε πολλά άρθρα σχετικά με την οικονομία, τα ναυτιλιακά, την ιππασία, το polo (όχι αυτό που παίζετε στη πισίνα), τα gourmet φαγητά και τις Βασιλικές οικογένειες. Ενημερωθείτε για τα μεγάλα events που προσελκύουν τον καλό κόσμο και πείτε πως ήσασταν και εσείς εκεί. Επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του Gstaad Palace και του Elisee στο Λονδίνο έτσι ώστε να μπορείτε σε μια συζήτηση να περιγράψετε μια βραδιά στο Green Go ή για το πώς τα σπάσατε με τον Γουλανδρή στο Elisee. Αγοράστε ένα Basset ή ένα Coker Spaniel και πάρτε μαθήματα ιστιοπλοΐας και savoir vivre.







Φτιάξε ένα καινούριο παρελθόν





Αφού κοροϊδεύεις που κοροϊδεύεις την εφορία γιατί να μην κοροϊδέψεις και τους γύρω σου;



Φτιάξε ένα καινούριο παρελθόν για εσένα. Μίλα για εξωτικές διακοπές στο St Barthes και ατελείωτες πρωτοχρονιές στο St. Moritz. Πιάσε συζήτηση για το ταξίδι σου στο Sun City στη Νότια Αφρική και τα φοιτητικά σου χρόνια στη Βοστόνη. Πες πως ο πατέρας σου ήταν ένας πάμπλουτος επιχειρηματίας και η μητέρα σου κατάγετε από μια μεγάλη οικογένεια Σκοτσέζων Λόρδων.



Στην Ελλάδα εξάλλου ότι δηλώσεις είσαι…







Dress for Success





Για να καταφέρεις να αναμειχθείς με τους old money θα πρέπει να μάθεις να ντύνεσαι όπως πρέπει. Ξέχνα το casual για δυο λόγους. Πρώτον δε ταιριάζει με την ατμόσφαιρα και με τη παρέα και δεύτερον τα casual πάνε πάντοτε για πέταμα με το που αλλάζει η σεζόν ενώ μια κυριλέ καμπαρντίνα μπορείς να τη φοράς και για πέντε χρόνια. Τέλος το enfant gate ντύσιμο δεν έχει να κάνει τόσο με τη ποσότητα όσο με τη ποιότητα. Αντί να σηκώσεις λοιπόν όλο το Zara ψώνισε καλύτερα ένα παλτό Burberry από τη Bond Street στο Λονδίνο.











Ώρα για παιχνίδι





Tώρα που πήρες τα μαθήματά σου και είσαι έτοιμος να παίξεις στην αρένα των εξωφρενικά πλούσιων θα πρέπει να μάθεις να ελέγχεις και το στοματάκι σου το άτιμο.



Πρώτον και σημαντικότερον προσπάθησε να μην προσβάλεις κανέναν. Να είσαι ευγενικός. Μια αληθινή κυρία ή ένας αληθινός gentleman.



Μην μιλάς καθόλου για χρήματα. Κράτα τα οικονομικά ζητήματα που έχεις στο κεφάλι σου για τον εαυτό σου. Μην παραπονιέσαι για τις τιμές σε κάποιο ρεστοράν και μην πεις ποτέ πως θεωρείς ένα αντικείμενο αξίας πολύ ακριβό και υπερεκτιμημένο.



Απέφυγε το πολύ δείξιμο και το ποζεριλίκη. Μην αναδεικνύεις ποτέ τον εαυτό σου.







Πάντως ότι και να λέμε το να δείχνεις πλούσιος ίσως είναι και πολύ καλύτερο από το να είσαι πλούσιος. Ξέρετε πόσο άγχος έχουν στο κεφάλι τους οι πολλοί πλούσιοι;



Ο A.J Red Materi είπε κάποτε πως «Πολλοί άνθρωποι χαλάνε την υγεία τους για να βγάλουν χρήματα μέχρι που φτάνουν στο σημείο να χαλάσουν χρήματα για να ανακτήσουν την υγεία τους.»


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο