Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Λευκορωσία: Διαδηλώσεις κατά του Λουκασένκο



Δεκάδες χιλιάδες λαού, που αντιτίθεται στο καθεστώς του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, διαδήλωναν την Κυριακή μπροστά από τις έδρες του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης στο Μινσκ για να καταγγείλουν τη νοθεία στις εκλογές και την αναμενόμενη νίκη του αρχηγού του κράτους στις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.




Ξεκινώντας από την πλατεία του Οκτωβρίου, οι διαδηλωτές ανέβηκαν τη λεωφόρο της Ανεξαρτησίας, κεντρική αρτηρία του Μινσκ, προς την ομώνυμη πλατεία, όπου βρίσκονται οι έδρες του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης αυτής της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας.



"Είναι εδώ, που η Λευκορωσία κήρυξε την ανεξαρτησία της το 1991, και είναι εδώ που η δικτατορία του Λουκασένκο θα πέσει σήμερα", τόνισε στο πλήθος ο Αντρέι Σανίκοφ, ένας από τους εννέα υποψηφίους της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής.



Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης που έγινε στην έξοδο των εκλογικών τμημάτων και ανακοινώθηκε από την κρατική τηλεόραση ONT, ο Λουκασένκο θα εξασφαλίσει 72,2% των ψήφων, νικώντας τους αντιπάλους του, Αντρέι Σανίκοφ και Βλαντιμίρ Νεκλιάεφ, που συγκεντρώνουν ο καθένας μόλις το 6,1% των ψήφων.
 
 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο