Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Χάος στο Χίθροου λόγω των καιρικών συνθηκών


Πολλοί επιβάτες που ήλπιζαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για τα Χριστούγεννα αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο μεγάλων καθυστερήσεων ή βλέπουν τις πτήσεις τους να ακυρώνονται




Συνεχίζεται το χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης, καθώς το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες κρατούν στο έδαφος τα αεροσκάφη που ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιήσουν πτήσεις από και προς τη Βρετανία την Τρίτη. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα σε όλα σχεδόν τα διεθνή αεροδρόμια, καθώς το αεροδρόμιο του Χίθροου αποτελεί κομβικό σημείο για τις διεθνείς αερομεταφορές. Ετσι, πολλοί επιβάτες που ήλπιζαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για τα Χριστούγεννα αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο μεγάλων καθυστερήσεων ή βλέπουν τις πτήσεις τους να ακυρώνονται.





Η British Airways ανακοίνωσε ότι αναμένει να έχει "σημαντικό αριθμό ακυρώσεων" από το Χίθροου, το οποίο θα λειτουργήσει και σήμερα με ένα μόνο διάδρομο απογείωσης-προσγείωσης.



"Οι κακές καιρικές συνθήκες συνεχίζουν να προκαλούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία μας και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα", ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.



Λόγω των καθυστερήσεων και των ακυρώσεων, χιλιάδες επιβάτες βρίσκονται αποκλεισμένοι στο Χίθροου, όπου επικρατεί χάος.



Σύμφωνα με το Eurocontrol, πάνω από 22.000 πτήσεις στην Ευρώπη ακυρώθηκαν τη Δευτέρα, αλλά πολλές υπηρεσίες αναμένεται να συνεχιστούν κανονικά σήμερα, Τρίτη.



Το αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ άνοιξε και πάλι σήμερα το πρωί, ενώ παρέμεινε κλειστό το βράδυ.



Σύμφωνα με αναλυτές το πλήγμα για την κερδοφορία της British Airways από τις συνθήκες παγετού ανέρχεται κατά προσέγγιση στα 10 εκατ. στερλίνες (15,55 εκατ. δολάρια) ημερησίως

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο