Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ν.Σβίγγος εναντίον Κ.Διαμαντοπούλου

Συντάχθηκε απο τον/την Ευγενία Βενιζέλου




Για «εμπάθεια κατά της Θήβας» και «κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος» καταγγέλλει τη γενική γραμματέα της περιφέρειας Στερεάς Κατερίνα Διαμαντοπούλου, ο απερχόμενος δήμαρχος Θηβαίων Νίκος Σβίγγος.«την ώρα που η Ελλάδα» όπως λέει χαρακτηριστικά « προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μέσα από τις τακτικές της Κυβέρνησης». Ο κ. Σβίγγος καταδίδει συμπεριφορές και πράξεις της γενικής γραμματέως που « κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με την επίλυση των προβλημάτων στην περιφέρεια».



Έφερε μάλιστα, χαρακτηριστικό παράδειγμα τρεις μελέτες κόστους 90.000 ευρώ η κάθε μία, που παρουσιάζουν αντιφάσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα παράδοσης, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες της ΔΕΠΟΔΑΘ, που έχουν κοινοποιηθεί στο σύνολο των φορέων και στην Περιφέρεια, μαζί με μια πρόταση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια



Δεύτερο παράδειγμα έφερε μελέτη, που δρομολογείται να ανατεθεί έναντι 90.000 ευρώ για την ποιοτική σύσταση των υπογείων υδάτων στην περιοχή Θήβας, στην θέση της ήδη υπάρχουσας της ΔΕΠΟΔΑΘ, κόστους 45.000 ευρώ.



Το σοβαρότερο όμως από τα καταγγελλόμενα του νυν Δημάρχου Θηβαίων αποτελεί η αναφορά σε τρεις μελέτες για την κατασκευή εργοστασίων κομποστοποίησης και ΧΥΤΙ σε Φωκίδα, Λοκρίδα και Ν. Εύβοια, 600.000 ευρώ περίπου η κάθε μία, έργα που απεντάχθηκαν λόγω της αντίδρασης των κατοίκων των περιοχών και οι οποίες ανατέθηκαν εκ νέου με το ποσό των 900.000 ευρώ.



Ο κ. Σβίγγος αναφέρθηκε επίσης σε μελέτες για την ωρίμανση έργων βιολογικού καθαρισμού που δίνονται σε δήμους (Δ. Θεσπιέων) με δημοτικά διαμερίσματα μικρότερα των 2.000 κατοίκων, οι οποίες είναι γνωστό ότι δεν χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα καταφέρθηκε έντονα κατά της κ Διαμαντοπούλου, που χρηματοδότησε μελέτη για τον Δήμο Θεσπιέων, ύψους 243.000 ευρώ για την αποπεράτωση γηπέδου, την ώρα που η Θήβα στενάζει λόγω του ανατολικού περιφερειακού, που ακόμη παραμένει στα συρτάρια της περιφέρειας με την εκκρεμότητα της ολοκλήρωσης της οριστικής μελέτης λόγω 200.000 ευρώ.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο