Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

«Aλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι…»




Μερικές φορές ντρέπομαι να πω ότι είμαι δημοσιογράφος. Και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορώ να κρυφτώ λόγω της αναγνωσιμότητας από τα 30 χρόνια που έχω στην τηλεόραση.




Γιατί ντρέπομαι;



Γιατί πολλοί πια με κοιτάζουν μ’ ένα βλέμμα που μέσα του διαβάζω: «Τα 'χεις αρπάξει και εσύ;», «Είσαι διαπλεκόμενος;», «Είσαι παπαγαλάκι της κυβέρνησης;» και άλλα τέτοια.



Εδώ και τρεις μέρες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας έχει αναρτηθεί ένας κατάλογος με 30 ονόματα γνωστών δημοσιογράφων που χαρακτηρίζονται όλοι σα ρουφιάνοι, αλήτες και λαμόγια. Μέσα στη λίστα υπάρχουν πολλά γνωστά ονόματα της ελληνικής δημοσιογραφίας (δεν υπάρχει το δικό μου), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με αυτόν τον χαρακτηρισμό για τους συναδέλφους.



Ωστόσο νιώθω ότι ποτέ σ' όλα αυτά τα χρόνια που είμαι δημοσιογράφος δεν υπάρχει τόση και τέτοια αμφισβήτηση του επαγγέλματος που κάνω (κι ας αφήσουμε τα περί λειτουργήματος και άλλες ανάλογες μπούρδες).



Και δεν έχει άδικο ο κόσμος. Γιατί πολλοί από εμάς εμπορεύονται τον τρόμο της εμπορικής κατάρρευσης για να ‘κονομήσουν μερικά φύλλα παραπάνω εφημερίδες, μερικά κλικ στο διαδίκτυο ή μερικούς πόντους τηλεθέασης. Τρομάζουν τον κόσμο φέρνοντας την καταστροφή, τζογάροντας στην αγωνία και τα αδιέξοδα του μέσου Έλληνα αυτήν την εποχή.

Υπάρχουν οι άλλοι, που είναι τα λεγόμενα παπαγαλάκια εξαπτέρυγα της κυβέρνησης, που από το πρωί μέχρι το βράδυ λιβανίζουν τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του.

Και υπάρχουν οι άλλοι που είναι οι διαπλεκόμενοι και τα ‘κονομάνε από διάφορους πλούσιους που τους στηρίζουν στις επιχειρηματικές αρπαχτές τους, που διαπλέκονται με τράπεζες κ.λ.π.



Δεν είναι όμως αυτή η δημοσιογραφία. Και όλοι αυτοί είναι οι λίγοι.



Υπάρχουν και οι ανώνυμοι δημοσιογράφοι που δίνουν καθημερινά τη μάχη της έντιμης ενημέρωσης.

Σ’ αυτόν τον κόσμο τον καθαρό και έντιμο ανήκει η ομάδα δημοσιογράφων του newsbomb.gr, που χωρίς εξαρτήσεις και διαπλοκές ολόκληρο το 24ωρο δίνει τη σκληρή μάχη για την αλήθεια.


http://www.newsbomb.gr/editorial/story/royfianoi-alhtes-dhmosiografoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο