Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Στην αντεπίθεση η απερχόμενη δημοτική αρχή της Αθήνας


Στην αντεπίθεση πέρασε η απερχόμενη δημοτική αρχή της Αθήνας για το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης [Βλέπε άρθρο] .




Σε ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή κάνει λόγο για κινήσεις εντυπωσιασμού και ψεύδη, κατηγορώντας τον υπουργο Εσωτερικών Γ. Ραγκούση πως «αντί να ασχολείται με τα οικονομικά του 'Καλλικράτη' που κινδυνεύει να βυθιστεί πριν ξεκινήσει το ταξίδι του, ασχολείται με το να στέλνει υφισταμένους του ελεγκτές στο δήμο Αθηναίων».






«Όπως όλες οι προηγούμενες προσπάθειές του, έτσι και η τελευταία έπεσε σε κενό αέρος», σημειώνεται, καθώς όπως υποστηρίζει η απερχόμενη Αρχή, από τους 2.743 εργαζόμενους (μόνιμους - συμβασιούχους) στην καθαριότητα, οι 2.539 -δηλαδή το 93%- απασχολούνται στη Διεύθυνση Καθαριότητας, ενώ «για τους υπόλοιπους 204 (δηλαδή το 7% και όχι το 31,43% όπως ανακριβώς αναφέρεται για λόγους εντυπωσιασμού)» δίνονται στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για το που απασχολούνται. Όπως μάλιστα αναφέρει, αποδεικνύεται πως ο μεγάλος όγκος αυτών ασχολούνται σε εξίσου βαριές δουλειές και μάλιστα καθαριότητας, π.χ πάρκων, δημοτικών κτιρίων, τροχαίου υλικού, κοιμητηρίων, Λεσχών Φιλίας, παιδικών σταθμών, ιατρείων κλπ.



«"Ανθρακας ο θησαυρός" κ. Ραγκούση, που αδίκως προσπαθείτε να περισώσετε την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής σας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά, και επαναλαμβάνεται ο ισχυρισμός ότι αυτό που επιχειρείται είναι να καλυφθεί η άνευ όρων παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική σε ιδιώτες.





Καταλήγοντας η απερχόμενη δημοτική αρχή της πρωτεύουσας τονίζει πως παρά τα τεράστια προβλήματα λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων στο ΧΥΤΑ και τον δήμο Αθηναίων, η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας αποκομιδής επέτρεψε εντός 5 ημερών να έχει ήδη απορρυπανθεί πλέον του 95% της πόλης.



Δημοκρατική Αριστερά: «Οι Αθηναίοι δεν είναι ποντίκια»



«Η Αθήνα, με ευθύνη της απερχόμενης δημοτικής αρχής, αλλά και μερίδας συνδικαλιστών, έχει μετατραπεί, παραμονές Χριστουγέννων, στην πιο βρωμερή πόλη της Ευρώπης», παρατήρησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος.





Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε κόλαφο το επίμαχο πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, όχι μόνο για τον κ. Κακλαμάνη, αλλά και για τους προκατόχους του. Αποκαλύπτει, σημείωσε, τον τρόπο με τον οποίο διοικείται διαχρονικά ο δήμος Αθηνών και εξηγεί, ως ένα βαθμό, τους λόγους για τους οποίους η πρωτεύουσα είναι σε αυτή την άθλια κατάσταση.



«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Πρέπει όλες οι πλευρές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιληφθούν ότι οι Αθηναίοι δεν είναι ποντίκια», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς.





«Η διαχρονική εκτίμησή μου στο πρόσωπο του κ. Φώτη Κουβέλη δεν μου επιτρέπει να του απαντήσω. Αν όμως θέλει να πληροφορηθεί την αλήθεια είμαι έτοιμος να τον ενημερώσω αναλυτικά», σχολίασε ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.



ΠΗΓΗ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο