Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Μάχη και στο δικαστήριο, ελεύθεροι οι 7


Κατευθύνθηκαν προς τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους επτά συλληφθέντες της Κερατέας, που απολογούνταν χθες, αλλά και για να δείξουν ότι οι κινητοποιήσεις τους δεν πρόκειται να σταματήσουν.





Συμπαράσταση στους επτά συλληφθέντες έξω από τα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων

Υπό το άγρυπνο βλέμμα των ΜΑΤ, κάτοικοι των Καλυβίων και της Κερατέας -η οποία τις τελευταίες μέρες έχει μετατραπεί σε «εμπόλεμη ζώνη»-, φίλοι και συγγενείς των συλληφθέντων της περασμένης εβδομάδας σε επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το κτήριο όπου απολογούνταν οι επτά κατηγορούμενοι.



«Τα ΜΑΤ χτυπούν τη νεολαία, η βία δεν περνάει στην Κερατέα», ήταν το επικρατέστερο σύνθημα που φώναξαν οι περίπου 100 συγκεντρωμένοι, μεταξύ αυτών και οι συγγενείς τεσσάρων αδελφών, που κατηγορούνται για βαρύτατα κακουργηματικά αδικήματα. Οι ώρες πέρασαν με τους γηραιότερους να αναμένουν τις εξελίξεις ανοίγοντας συζητήσεις, ενώ οι νεότεροι, ατάραχοι μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις, διάβαζαν τα... μαθήματα του σχολείου.



Τα νέα τελικώς ήταν θετικά. Ολοι αφέθηκαν ελεύθεροι αμέσως μετά τις απολογίες τους, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Τους επιβλήθηκε, δε, ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.



Κατά τις απολογίες τους, και οι επτά αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους βαραίνουν. Πρόκειται για τα αδικήματα της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών, ενώ ένας εξ αυτών είναι αντιμέτωπος και με τον «κουκουλονόμο». Ανάμεσα στους ανθρώπους που κατέθεσαν χθες ως μάρτυρες υπεράσπισης, ήταν και ο απερχόμενος δήμαρχος Κερατέας, Στ. Ιατρού, και ο δήμαρχος Σαρωνικού, Π. Φιλίππου.



Οι «δικαστικές μάχες» όμως δεν σταματούν εδώ. Σήμερα ακόμα δύο κάτοικοι Κερατέας και Καλυβίων, που διώκονται με τον «κουκουλονόμο», αναμένεται να απολογηθούν, αυτή τη φορά ενώπιον του ανακριτή ανηλίκων. Και αυτό, γιατί ο ένας εκ των δύο δεν έχει καν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει το 19χρονο συγκατηγορούμενό του.



ΑΝΤ. ΞΥΝΟΥ
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο