Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Πόρισμα - φωτιά για τον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων


Συνολικά 204 υπάλληλοι που εμφανίζονται να εργάζονται στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έχουν παρατύπως μετατεθεί σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου, σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στοιχεία του οποίου παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.





Μάλιστα, οι 204 αυτοί υπάλληλοι, όπως διαπίστωσαν οι επιθεωρητές, εξακολουθούν να πληρώνονται από τα ανταποδοτικά τέλη για την καθαριότητα με τα οποία επιβαρύνονται οι δημότες.



Για το λόγο αυτό ζητήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας να ασκήσει πειθαρχικές κυρώσεις στον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Δημόπουλο.



Την ίδια ώρα, επιδείνωση της κατάστασης με τα σκούπιδια αναμένεται να προκαλέσει η νέα στάση εργασίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Τετάρτη από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.



Τα απορρίμματα εδώ και μέρες σε πολλές περιοχές σχηματίζουν λόφους, αρχικά εξαιτίας των λευκών απεργιών των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ της Φυλής -λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης των 100 εργαζομένων στον Χώρο- και στη συνέχεια λόγω των απεργιών των εργατοϋπαλλήλων, μονίμων και συμβασιούχων, στο δήμο της Αθήνας.



Το κλίμα επιβαρύνθηκε από την αιφνιδιαστική απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ένα 24ωρο πριν, να προχωρήσει σε κατάληψη του ΧΥΤΑ, με αιτιολογία την παραχώρηση του έργου αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες.



Σε ό,τι αφορά την Κερατέα, ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι προχωράει η συνεργασία με τον ΕΣΔΚΝΑ ο οποίος υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια που πλέον αναλαμβάνει και τη διαδικασία της δημοπράτησης των εργοστασίων για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.



Όπως ανέφερε, το θέμα θα πάει στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια θα ενημερωθεί και η Βουλή για τα τεύχη δημοπράτησης τα οποία και θα τεθούν σε διαβούλευση. «Αυτά τα μεγάλα έργα ύψους 220 εκατ. ευρώ θα είναι και τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα» σημείωσε ο κ. Ραγκούσης.



naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο