Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Εβδομάδα των …παθών για το επιβατικό κοινό

Αν και διανύουμε την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, θυμίζει … περισσότερο μεγάλη Εβδομάδα των παθών για το επιβατικό κοινό!




Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σηκώνουν και πάλι χειρόφρενο αφήνοντας εκτός χιλιάδες κόσμου. Στο γύρω των κινητοποιήσεων θα μπουν και ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ με τρίωρη στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού.



Σήμερα, 20 Δεκεμβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στα ΜΜΜ, δεν κυκλοφορούν το μετρό, ο ηλεκτρικός, τα τρόλεϊ και το τραμ. Τα μπλε λεωφορεία κυκλοφόρησαν έως τις 21:00 το βράδυ.



Αύριο Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου, από τις 12:00 έως τις 16:00 θα μείνουν ακινητοποιημένα Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ, ενώ από τις 11:00 έως τις 16:00 δεν θα κυκλοφορήσουν Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Μετρό. Οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό σιδηρόδρομο ανέστειλαν την αυριανή 24ωρη απεργία τους και θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.



Την Τετάρτη δε θα κινηθεί κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.



Την ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού, την Τετάρτη, ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχουν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας 12:00 με 15:00 το μεσημέρι ενώ έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στη μία το μεσημέρι.



Την ίδια μέρα σε στάση εργασίας προχωρά και η ΟΛΜΕ, από τις 12:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι.



Την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ, ενώ μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 το βράδυ.



Ωστόσο, για την Παρασκευή, Παραμονή των Χριστουγέννων, τραμ και μετρό θα κυκλοφορήσουν κανονικά καθώς ανεστάλησαν όλες οι κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγελθεί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων ΜΕΤΡΟ, Αντώνη Σταματόπουλο, τα σωματεία προχώρησαν σε αυτή την απόφαση καθώς όπως υποστηρίζει μπορεί να κάνουν τον αγώνα τους, ωστόσο «πρέπει να κινηθεί και η αγορά». Στον ίδιο δρόμο προσανατολίζεται και το σωματείο του ΗΣΑΠ.


http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/ebdomada-twn-pathwn-gia-to-epibatiko-koino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο