Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΔΥΟ AKOMH ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Η βάρκα με την οποία προσπάθησαν να διασχίσουν τον Έβρο ανετράπη, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα νερά του ποταμού. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί εννέα άτομα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη διάσωση άλλων δύο. Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μη νόμιμων μεταναστών, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στη χώρα μας διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, αυτή ανετράπη, με αποτέλεσμα να ....παρασυρθούν από τα νερά ....



του ποταμού. Από τις μέχρι στιγμής έρευνες, έχουν εντοπισθεί επτά (7) αλλοδαποί, τρεις (3) υπήκοοι Αφγανιστάν, τρεις (3) υπήκοοι Γκάνας και ένας (1) υπήκοος Νιγηρίας, ενώ αναζητούνται ένας άνδρας, ηλικίας 50-55 ετών και ένα κοριτσάκι 8-10 ετών, υπήκοοι Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, χθες (29-1-2012) το πρωί, εντοπίσθηκαν στην Ορεστιάδα δύο (2) μη νόμιμοι μετανάστες, υπήκοοι Αφγανιστάν, οι οποίοι ανέφεραν ότι, λίγες ώρες νωρίτερα, μαζί με άλλους εννέα αλλοδαπούς, επιχείρησαν να διασχίσουν τον ποταμό Έβρο, με πλαστική βάρκα, η οποία ανετράπη, με αποτέλεσμα να πέσουν και οι έντεκα εντός του ποταμού.

Αμέσως, οργανώθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Λαθρομετανάστευσης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας για τον εντοπισμών των υπολοίπων εννέα ατόμων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί με τη χρήση οχημάτων και πλωτών μέσων, εντόπισαν αρχικά στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, πλησίον της κοίτης του ποταμού, δύο (2) μη νομίμους μετανάστες, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος (3 ετών) και τους μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα, όπου και νοσηλεύονται. Λίγο αργότερα σε αγροτική περιοχή της Βύσσας – Ορεστιάδας εντοπίσθηκαν άλλοι πέντε (5) μη νόμιμοι μετανάστες.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη διάσωση των άλλων δύο αγνοουμένων, υπηκόων Αφγανιστάν.

gatzoli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο