Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η διαπλοκή ακονίζει τα δόντια της για τον ΟΠΑΠ

Ακονίζουν τα δόντια τους οι ξένοι και εγχώριοι νταβατζήδες καθώς μπήκε το νερό στο αυλάκι για το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ. Όπως ανακοινώθηκε, το ελληνικό δημόσιο μεταβίβασε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας 92.510.000 μετοχές της ΟΠΑΠ, ήτοι ποσοστό 29% του μετοχικού κεφαλαίου της. Το ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΠΑΠ Α.Ε. διαμορφώνεται πλέον σε 5%.
Ανοίγει ο δρόμος έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης του ποσοστού του δημοσίου στην κερδοφόρα εταιρεία και ήδη τα αρπακτικά του τζόγου ετοιμάζονται να κάνουν τις κινήσεις τους ώστε να ενισχυθούν ενόψει του διαγωνισμού που θα γίνει σύντομα.

Ποιοι θα είναι οι μνηστήρες που θα δώσουν 1,5 με 2 δις είναι άγνωστο αλλά μπορεί κανείς με βεβαιότητα να πει ότι θα ενδιαφερθούν ξένοι όμιλοι όπως η αμερικανική Scientific Games και η ιταλική Lottomatica (η οποία ελέγχει και την αμερικανική Gtech) -και ενδεχομένως κάποιες αγγλικές εταιρείες όπως η Camelot, η William Hill, η Ladbrokes και η Paddy Powe. Βεβαίως, υπάρχει και ο Μπόμπολας, ο Κόκκαλης και η λοιπή εσωτερική διαπλοκή που θα κάνει συμμαχίες για να διεκδικήσει μερίδιο στη χρυσή πίτα του ΟΠΑΠ.
Δείτε και τι έχουμε ήδη γράψει σχετικά: Η διαπλοκή στηρίζει Παπαδήμο για τα σκουπίδια, τον τζόγο και την Ζήμενς

Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο