Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα απέρριψε πρώτη το Δίστομο!

Δίκη  για το Δίστομο έχει γίνει στην Ελλάδα  και οι κάτοικοι του Διστόμουδικαιώθηκαν αλλά ο  Φ. Πετσάλνικος ως Υπουργός Δικαιοσύνης δεν επέτρεψε την εκτέλεση της απόφασης.
Ας δούμε  την Ιστορία
Το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς το 1997 δικαίωσε πανηγυρικά τους ενάγοντες όπως και ο Άρειος Πάγος το 2001 που εκδίκασε για τους Διστομίτες 30 εκατ. ευρώ.   Στη συνέχεια, ο Σταμούλης ζήτησε τα χρήματα από τη Γερμανία, αυτή αρνήθηκε και έτσι προχώρησε σε κατάσχεση του Γκαίτε- το μορφωτικό ίδρυμα της Γερμανίας στην Αθήνα.
Οι Γερμανοί εναντιώθηκαν και επισήμαναν ότι για την κατάσχεση χρειάζεται η άδεια του Έλληνα Υπουργού Δικαιοσύνης. Ο υπουργός με την σειρά του δεν έδωσε την άδεια για λόγους διπλωματίας. Τότε το Ιντερνετ δεν υπήρχε για να πιέσει  κι ο Σταμούλης βλέποντας το αδιέξοδο ζήτησε την αναγνώριση της αποφάσεως στην Ιταλία, όπου δεν υπάρχει ο σκόπελος της άδειας του Υπουργού.

Οι Ιταλοί δικαστές τον δικαίωσαν με αποτέλεσμα η Γερμανία να ενέχεται και στην Ιταλία για την αποζημίωση των Διστομιτών. Κάπου εδώ κάνουν ξανά την εμφάνισή τους οι «λόγοι διπλωματίας» αφού ο Μπερλουσκόνι θέλοντας να στηρίξει την Μέρκελ και αντιτασσόμενος στους Ιταλούς δικαστές εκδίδει ένα διάταγμα σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπει την εκτέλεση της αποφάσεως μέχρι το πέρας του 2011.
Στο εντωμεταξύ η Μέρκελ καταφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με τα σημερινά αποτελέσματα.
papaioannou

αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο