Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Απογραφή Δικαιούχων Προνοιακών Επιδομάτων από τα ΚΕΠ

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 αρχίζει η απογραφή των δικαιούχων Προνοιακών Επιδομάτων, στο πλαίσιο της δημιουργίας του Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Προνοιακών και Κοινωνικών Επιδομάτων. Η διαδικασία ηλεκτρονικής απογραφής των δικαιούχων θα γίνεται στα ΚΕΠ όλης της χώρας και η εγγραφή των δικαιούχων είναι απαραίτητη για να εξακολουθήσουν να λαμβάνουν το επίδομα.





Σχετικά με την διαδικασία απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει τα εξής:

Η απογραφή αφορά τους δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας, απροστάτευτων παιδιών, ομογενών και στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ, είτε λαμβάνουν ένα ή περισσότερα επιδόματα από τη λίστα με τις κατηγορίες επιδομάτων που ακολουθεί:

1. Βαριάς Αναπηρίας

2. Βαριάς Νοητικής Καθυστέρησης

3. Εγκεφαλικής Παράλυσης

4. Κώφωσης

5. Κίνησης

6. Παραπληγικών, Τετραπληγικών και Ακρωτηριασμένων Ανασφάλιστων

7. Παραπληγικών, Τετραπληγικών και Ακρωτηριασμένων ασφαλισμένων Δημοσίου

8. Συγγενούς αιμολυτικής αναιμίας/συγγενούς αιμορραγικής διάθεσης

9. Τυφλότητας

10. Νόσου του Χάνσεν

11. Απροστάτευτων Ανηλίκων

12. Ομογενών

13. Στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ

14. Διατροφικό (νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων)



Η απογραφή πραγματοποιείται μόνο μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Η υποβολή αιτήσεων μέσω ΚΕΠ ξεκινά στις 1-2-2012 και ολοκληρώνεται στις 16-3-2012.

Αναλυτικότερα, η απογραφή των δικαιούχων των οποίων το επώνυμο ξεκινά

από Α έως Ι, θα γίνει από 01-02-2012 μέχρι 15-02-2012

από Κ έως Ο, θα γίνει από 15-02-2012 μέχρι 29-02-2012

από Π έως Ω, θα γίνει από 01-03-2012 μέχρι 16-03-2012

Προκειμένου να καταστεί δυνατή η απογραφή των δικαιούχων είναι απαραίτητη η επίδειξη των κάτωθι εγγράφων στους υπαλλήλους των ΚΕΠ:

Α) Έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητας του και συγκεκριμένα:

• Για τους Έλληνες πολίτες είναι υποχρεωτική η επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και για τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις η ταυτότητα της υπηρεσίας τους.

• Για τους Ομογενείς Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς

• Για τους πολίτες κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαβατήριο εν ισχύ

• Για τους πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο απαιτείται άδεια διαμονής,

• Για τους Αλλοδαπούς πρόσφυγες στους οποίους έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άσυλο, «Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού»,

• Για τους αλλοδαπούς στους οποίους δεν έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα «Ειδικό Δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως Πρόσφυγας,

• Για τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα Άδεια Διαμονής Ενιαίου Τύπου ή Άδεια Παραμονής Αλλοδαπού.



Β) Το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος οικ. Έτους 2010 ή 2011 ή βεβαίωση απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.). Αν ο δικαιούχος δεν διαθέτει Α.Φ.Μ. θα πρέπει να απευθυνθεί στη Δ.Ο.Υ. που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ.

Γ) Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Δ) Επίδειξη της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου Λογαριασμού πληρωμών ή αντίστοιχης κάρτας του λογαριασμού ή απλού φωτοαντιγράφου αυτών, που θα τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα ή γραφείο ταχυδρομικών επιταγών (ΕΛΤΑ) με δικαίωμα επιλογής από το δικαιούχο, όπου θα αναγράφεται ο αριθμός ΙΒΑΝ. Ο λογαριασμός πληρωμών μπορεί να είναι Ατομικός ή Κοινός με άλλα πρόσωπα με την προϋπόθεση το πρώτο όνομα του λογαριασμού να είναι του δικαιούχου του επιδόματος.

Ε) Αναγνωριστική απόφαση δικαιούχου του δήμου ή περιφέρειας ή νομαρχίας σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος.

ΣΤ) Απόκομμα πληρωμής επιδόματος από τα ΕΛΤΑ για όσους δικαιούχους το διαθέτουν.

Σε περίπτωση όπου ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει στα ΚΕΠ, τότε η απογραφή του θα γίνει από τρίτο πρόσωπο. Ο εκπρόσωπος του δικαιούχου θα πρέπει οπωσδήποτε να επιδείξει, εκτός από τα ανωτέρω δικαιολογητικά, τα υπό στοιχεία Α και Γ που αφορούν το ίδιο για την απογραφή των στοιχείων του εκπροσώπου. Επιπλέον θα επιδείξει συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο το οποίο να έχει χορηγηθεί κατά το χρονικό διάστημα των προηγούμενων 6 μηνών ή εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής η οποία να έχει χορηγηθεί κατά το χρονικό διάστημα των προηγούμενων 30 ημερών ή απόφαση Δικαστηρίου για διορισμό του ως νομίμου εκπροσώπου του δικαιούχου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ηλεκτρονικής απογραφής του δικαιούχου από τον υπάληλο του ΚΕΠ ο δικαιούχος θα λαμβάνει αποδεικτικό αριθμό απογραφής του.

Επισημαίνεται ότι, η απογραφή κάθε δικαιούχου επιδόματος αποτελεί ατομική του υποχρέωση. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν απογραφεί, δε θα λαμβάνει το επίδομα το οποίο ελάμβανε έως σήμερα. Η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και η ψευδής δήλωση στοιχείων αποτελεί ποινικό αδίκημα. Ο δικαιούχος δεν πρέπει να κλείσει τον παλαιό λογαριασμό εάν δεν βεβαιωθεί ότι η παροχή κατατίθεται στο νέο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο