Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Εθνικό κάλεσμα: Οι "έχοντες" και "κατέχοντες" να χρηματοδοτήσουν τις ειδικές δυνάμεις


Αν υπάρχει κάτι αυτή την στιγμή που ακόμα λειτουργεί όπως πρέπει στην Ελλάδα της εθνικής κρίσης, αυτό είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις.  
Παρά τις περικοπές στις εξοπλιστικές και λειτουργικές δαπάνες, παρά την επίθεση που δέχτηκε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από την πολιτική... 
 ηγεσία του ΥΠΕΘΑ της προηγούμενης κυβέρνησης και τα υπονοούμενα της νυν, παρά την απόπειρα ενοχοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων με τις απίστευτες διαρροές περί επικείμενου πραξικοπήματος, οι φύλακες της Ελλάδας και του ελληνικού λαού συνεχίζουν το έργο τους όπως έχουν εκπαιδευτεί κια πάνω απ'όλα όπως τα στελέχη της πιστεύουν: Με βαθιά προσήλωση στο έργο τους και στα εθνικά ιδανικά.
Image
Απόδειξη αυτών των προσπαθειών, αποτελούν οι συνεχόμενες μικρής και μεσαίας κλίμακας ασκήσεις που οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούν σε ολόκληρη την επικράτεια, ημέρα και νύκτα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών των προσπαθειών είναι η πρόσφατη άσκηση των ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων «ΟΔΥΣΣΕΑΣ Κ 2012», η οποία διήρκησε 7 ημέρες (από 17 έως 23 Ιανουαρίου 2012). Στην άσκηση η οποία πραγματοποιήθηκε υπό ρεαλιστικές συνθήκες στις χιονοσκεπείς περιοχές των ελληνικών βουνών της Μακεδονίας οι άνδρες της Ε’ Μοίρας Καταδρομών και της 1ης ΜΑΛ εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα χειμερινού ορεινού αγώνα.
Image
Η άσκηση αυτή μαζί με τις αντίστοιχες που πραγματοποιούν οι υπόλοιπες μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων όπως η Ζ’ ΜΑΚ, η Ι’ ΜΑΚ, η Α’ ΜΑΚ, η Η' ΜΑΚ, η Θ' ΜΑΚ,  στο Αιγαίο, η ετήσια αποβατική άσκηση
Αιγιαλός των Πεζοναυτών, οι συνεχόμενες ρίψεις των αλεξιπτωτιστών της 1ης και της 2ης ΜΑΛ, αποτελούν όσο και ακούγεται παράξενο, τα μηνύματα της στρατιωτικής αποτροπής της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία.

Image
Και αυτό διότι είναι γνωστό ότι αν ποτέ η Τουρκία αποφασίσει να προκαλέσει κάποια νέα κρίση στο Αιγαίο είναι οι Ειδικές Δυνάμεις που θα κληθούν να δράσουν άμεσα. Είναι οι Ειδικές Δυνάμεις που θα πρέπει να αναπτυχτούν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στα πιθανά σημεία μίας τουρκικής επιθετικής πρόκλησης στο Αιγαίο, είτε για να αποτρέψουν την τουρκική επίθεση, είτε για να την αντιμετωπίσουν.
Και όμως αν και όλοι γνωρίζουν την αξία αυτών των ανθρώπων και την σημασία της αποστολής τους, η οικονομική κρίση έχει πλήξει ακόμα και αυτές τις μονάδες στις οποίες ουσιαστικά βασίζεται η ελληνική αποτρεπτική δύναμη στο Αιγαίο.
Image
Παρά το γεγονός ότι το αναγκαίο κονδύλι για την αναβάθμιση του υλικού των Ειδικών Δυνάμεων δεν μπορεί να συγκριθεί με τα ποσά που απαιτούνται για την αγορά ενός μαχητικού η οικονομική κρίση έχει αγγίξει ακόμα και αυτό τον τομέα.
Σύμφωνα με υπολογισμούς ένα κονδύλιο ύψους 10 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να καλύψει επαρκώς τις βασικές ανάγκες του συνόλου των Ειδικών Δυνάμεων συμβάλλοντας στην επαύξηση των δυνατοτήτων αυτών των μονάδων.'Οσο κοστίζει ένα καινούριο γιοτ, όχι από τα μεγαλύτερα, από αυτά που ναυπηγούν κάθε χρόνο κατά δεκάδες.
Το defencenet.gr απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους οικονομικά ικανούς Έλληνες για την ικανοποίηση των αναγκών των ειδικών δυνάμεων. Αναγκών χαμηλού κόστους, αλλά υψηλού ανταποδοτικού οφέλους στην ασφάλεια της χώρας. Υπάρχουν πολλοί και έχουν πολλά λεφτά. Τα έβγαλαν - κατά κανόνα - με την αξία τους, αλλά βασίστηκαν σε μια ολόκληρη χώρα, σε έναν ολόκληρο λαό για να πετύχουν τα κέρδη τους. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα οι ειδικές δυνάμεις που με ελάχιστο κόστος προσφέρουν τεράστια επίπεδα ασφάλειας, τους χρειάζονται.
Image
Με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ αυτό μπορούν να αγοραστούν εξαρτύσεις νέου τύπου, σκοπευτικά, διόπτρες, στολές αλεξίπτωτα, πυρομαχικά εκπαίδευσης και ειδικός φορητός οπλισμός για τις ειδικές δυνάμεις Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, των Πεζοναυτών περιλαμβανομένων.
Σε αυτές τις δύσκολες ώρες η Ελλάδα απαιτεί την βοήθεια αυτών που πάντα στο παρελθόν είχαν σταθεί πολλές φορές δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις και αναφερόμαστε στον ελληνικό εφοπλιστικό κόσμο.
Οι Έλληνες αυτοί, που αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου με τα πλοία τους, πάντα
έδειχναν την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους για τις Ένοπλες Δυνάμεις με πολλές δωρεές στο παρελθόν.

Αυτή την δύσκολη ώρα για την πατρίδα μας, ειδικά οι Έλληνες εφοπλιστές θα μπορούσαν να
αποδείξουν στον ελληνικό λαό την αγάπη τους προς την πατρίδα που τους γέννησε και την πίστη τους στην Ελλάδα στέλνοντας μηνύματα έμπρακτης συμπαράστασης στα στελέχη των Ε.Δ., ενότητας και στράτευσης για το μέλλον της χώρας μας.





 DefenceNet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο