Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ο αγώνας των φαντάρων φέρνει τις λύσεις και στο κέντρο νεοσυλλέκτων Θήβας

Όταν θέλουν οι διοικητές των στρατοπέδων μπορούν να βρίσκουν λύσεις.


Και «θέλουν» όταν πιέζονται από τους αγώνες των στρατευμένων και τις δημοσιευμένες καταγγελίες.

Η κατάσταση στο κέντρο εκπαίδευσης στη Θήβα για τη μόνιμη δύναμη μπορεί σίγουρα να χαρακτηριστεί πιο ανθρώπινη. Η εξωτερική φρουρά απ΄ την Αεροπορία Στρατού στα Μέγαρα διπλασιάστηκε και έτσι οι φαντάροι στη Θήβα έχουν τώρα 2 και 3 εξόδους την εβδομάδα ενώ μέχρι τις καταγγελίες και για πολλούς συνεχόμενους μήνες έπαιρναν μόνο ολιγόωρα υπηρεσιακά.


Επιπλέον έχουν ηρεμήσει τα πράγματα στο καθημερινό τρέξιμο αφού ο καθένας μένει στο πόστο του χωρίς να υπάρχουν αυτές οι ατελείωτες εναλλαγές καθηκόντων που εξοντώνουν τους φαντάρους ψυχικά και σωματικά. Για μία ακόμη φορά μπορούμε να χαμογελάμε έχοντας συμβάλλει σε πραγματικές νίκες που αλλάζουν ουσιαστικά τη ζωή των στρατευμένων. Νίκες που είναι συλλογικές και όχι ατομικές.

Τι κατάφεραν τελικά όσοι σκέφτηκαν την πάρτι τους παίρνοντας τηλέφωνα από εδώ και από εκεί; Η κατάσταση παρέμενε για όλους άσχημη.

Το παράδειγμα της νικηφόρας δράσης είναι εδώ. Χτυπήστε τους εκεί που τους πονάει. Εκθέστε τους αξιωματικούς στους ανωτέρους τους και στη δημοσιότητα. Κάντε τους να τρέμουν για την καριέρα τους και θα υποχωρήσουν.

Καλούμε και τους συναδέλφους στην Αεροπορία Στρατού να κάνουν το ίδιο γιατί το θέμα δεν είναι να είναι να μεταφέρουμε τα προβλήματα από το ένα στρατόπεδο στο άλλο.

Οι φαντάροι πρέπει να παλέψουν συντονισμένα και παντού για μόνιμες και συνολικές λύσεις.

Να είναι σίγουροι ότι αυτές υπάρχουν, απλώς λείπει η πολιτική βούληση. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε καμία αύξηση του μισθοφορικού στρατού ή της θητείας.

Μπορούν αντίθετα να προσλάβουν πολιτικό προσωπικό σε μία σειρά από πόστα, να κλείσουν στρατόπεδα, να κλείσουν υπηρεσίες, να επιστρέψει ο στρατός που βρίσκεται εκτός συνόρων, να καταργηθεί η ΕΛΔΥΚ, να πιεστούν βύσματα και να μπει τέλος στο απαράδεκτο και άθλιο καθεστώς των πελατειακών σχέσεων πολιτικών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, στρατιωτικών, δημάρχων και εκκλησίας, να πάψει η συμμετοχή εφέδρων στα ειδικά και προκλητικά προνόμια των αξιωματικών(ΚΑΥ, οδηγοί, Λέσχες Αξιωματικών κτλ) κ.α.

Σε κάθε περίπτωση οι φαντάροι έχουν δικαίωμα να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στο στρατόπεδο που βρίσκονται. Δεν έχουν αυτοί ευθύνη για το αν οι αξιωματικοί, το ΓΕΣ και ο ΥΕΘΑ μεταφέρουν το βάρος αλλού.

Το δίκιο πάντα είναι με αυτούς που προσπαθούν να αλλάξουν τα πράγματα και όχι με αυτούς που τα αποδέχονται.

Για αυτό το λόγο αγωνιζόμαστε για τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Diktiospartakos.blogspot.com
 
 από tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο