Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Έκτακτο δελτίο προγνώσεως επικινδύνων καιρικών φαινομένων

Αλλαγή του καιρού από το απόγευμα της Τετάρτης (01-02-2012) και από τα δυτικά με ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά και έντονες βροχοπτώσεις αργότερα και ενίσχυση των ανέμων στο Ιόνιο. 
Πιο συγκεκριμένα.
Α. Το απόγευμα της Τετάρτης (01-02-2012)
1. Σε όλη τη Δυτική Ελλάδα με εξαίρεση ίσως τις  Νότιες περιοχές της Πελοποννήσου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις  τοπικά ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν  σε
όλα τα Ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
2. Οι Νότιοι άνεμοι στα Δυτικά θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ και πιθανώς στο Ιόνιο στα 10 μποφόρ.

3. Ταυτόχρονα το βράδυ στο Ιόνιο και τα Νότια θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Β. Την Πέμπτη (02-02-2012) ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και στις περισσότερες πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας. Σταδιακά όμως θα περιοριστούν στα ορεινά και στα πεδινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες που κατά διαστήματα στα Δυτικά, τα Νότια και το Ανατολικό  Αιγαίο θα είναι ισχυρές.

Γ. Την  Παρασκευή (03-02-2012) οι ισχυρές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα περιοριστούν στα ορεινά της Ηπείρου και τα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας κυρίως της Δυτικής.

Δ. Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν το βράδυ της Τετάρτης (01-02-2012) προς την Πέμπτη (02-02-2012) κυρίως στα Βόρεια του Νομού, γρήγορα όμως την Πέμπτη (02-02-2012) θα περιοριστούν στα ορεινά.
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

 Φ Ι Λ Ο Τ Ι Μ Ι Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο