Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Σε "λευκή πολιορκία" τα Άγραφα

Κλειστά τα σχολεία και αύριο.Παγετός και τσουχτερό κρύο μένουν.


Νέα επιδείνωση απο Δευτέρα


Νέα επέλαση του χιονιά είχαμε απο χθές το πρωί στην Δυτική Ευρυτανία και την ευρύτερη περιοχή των Αγράφων καθώς τα καιρικά φαινόμενα εντάθηκαν και είχαμε ισχυρή χιονόπτωση με δυνατούς ανέμους και παγετό.



Διακοπές ηλεκτροδότησης, αποκλεισμένα χωριά και σοβαρά προβλήματα σε όλο το επαρχιακό δίκτυο ήταν μερικά απο τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν απο την ένταση της χιονοθύελλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Prasia.com αποκλεισμένα και χωρίς ρεύμα είναι πολλά χωριά και οικισμοί των Αγράφων(Τρίδεντρο,Βραγγιανά,Μάραθος,Μοναστηράκι,Τροβάτο κ.α) .

Όλα τα μηχανήματα δήμου και Αντιπεριφέρειας βρίσκονται στους δρόμους χωρίς ωστόσο να μπορούν να τιθασεύσουν τον άγριο χιονιά.

Ξημερώνοντας σήμερα οι κάτοικοι των Αγράφων αντίκρισαν τον χιονιά να έχει καλύψει τα πάντα με σχεδόν μισό μέτρο ύψος και σε μερικά "ζερβά" μέρη το χιόνι να ξεπερνά το ένα μέτρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δ.Δ.Ε. Ευρυτανίας τονίζετε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή 3-2-2012 οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αγράφων (Γυμνάσιο Κερασοχωρίου, Γυμνάσιο Δυτ. Φραγκίστας, ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας, Γυμνάσιο Παλαιοκατούνας, Γυμνάσιο Γρανίτσας και Γυμνάσιο Ραπτοπούλου). Για τα σχολεία του Δήμου Καρπενησίου θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση

Οι οδηγοί που μπορούν να κινηθούν σε ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Ευρυτανίας θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή λόγω του παγετού.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο χιονιάς θα υποχωρήσει μέχρι την δευτέρα ωστόσο αναμένονται νέα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.



Δυστυχώς για τους πολύπαθους κατοίκους των ορεινών Αγράφων ο παγετός θα κρατήσει για πολύ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Prasia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο