Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΤΗΣΙΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και βιοτεχνων επαρχιας ΘΗΒΩΝ προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, σχετικά με την εισήγηση της Τρόικα για την κατάργηση των ετήσιων εισφορών που πληρώνουν οι επιχειρήσεις στα εμποροβιομηχανικά, επαγγελματικά, βιοτεχνικά και τα μικτά Επιμελητήρια της χώρας.


Το κείμενο της επιστολής αναλυτικά:


«Σας γνωρίζουμε ότι από τον ημερήσιο τύπο πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει εισήγηση της Τρόικα για την κατάργηση των ετήσιων εισφορών που πληρώνουν οι επιχειρήσεις στα εμποροβιομηχανικά, επαγγελματικά, βιοτεχνικά και τα μικτά Επιμελητήρια της χώρας.

Εάν, όμως, η εισήγηση αυτή γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση τότε είναι απόλυτα βέβαιο ότι μετά τα λουκέτα στις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα επακολουθήσουν τα λουκέτα και στα επιμελητήρια, ιδιαίτερα μάλιστα στα περιφερειακά, αφού ως γνωστό τα μόνα έσοδά τους είναι οι συνδρομές των μελών που κυμαίνονται - ανάλογα με το Επιμελητήριο - σε πολύ μικρά επίπεδα.

Διαφεύγει, ίσως, της προσοχής της Τρόικας ότι:

1) Τα Επιμελητήρια αυτά είναι από το 1914 νομοθετημένα όργανα της Πολιτείας, αποτελούν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου με σκοπό την στήριξη και την ανάπτυξη του εμπορίου, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των επαγγελμάτων και γενικότερα της εθνικής οικονομίας.

2) Δεν χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Επομένως, κάθε παρέμβαση στα έσοδα αυτά των Επιμελητηρίων θα οδηγήσει τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στο χάος, αφού θα στερηθούν των παρεχομένων από τα Επιμελητήρια υπηρεσιών και θα οδηγήσουν τους υπαλλήλους τους στην ανεργία που, αντί να μειωθεί, αυξάνεται με τις διάφορες αποφάσεις που λαμβάνονται.

Παράλληλα, όμως, θα πληγεί από την έλλειψη πόρων και το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου που προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στα μέλη του και πρωτοστατεί στους αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Ομοσπονδία μας, κε Υπουργέ, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την εισήγηση της Τρόικα, συμπαρίσταται απόλυτα στο δίκαιο αίτημα των Επιμελητηρίων να μην καταργηθούν τα νομοθετημένα έσοδά τους που είναι οι εισφορές των μελών και εκφράζει την παράκληση να μην δεχθείτε την ανωτέρω εισήγηση που θα οδηγήσει στην καταστροφή τον ιστό της εθνικής οικονομίας που είναι οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις».



Για την Ο.Ε.Β.Ε ΘΗΒΑΣ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο