Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Την ημέρα των ερωτευμένων θα ολοκληρωθεί ο… βιασμός της ελληνικής κοινωνίας

Δεν ξέρουμε αν είναι σύμπτωση αλλά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που διέρρευσε η τρόικα σχετικά με το ελληνικό πρόβλημα, στις 14 Φεβρουαρίου, την ημέρα των ερωτευμένων θα ολοκληρωθεί ο… βιασμός της ελληνικής κοινωνίας. PSI, νέα δανειακή σύμβαση και σκληρά μέτρα του νέου Μνημονίου θα πρέπει μέχρι εκείνη την ημέρα να έχουν τελειώσει.
Την ερχόμενη Δευτέρα στο Γιουρογκρούπ η τρόικα ζητά να υπάρχουν οι γραπτές δεσμεύσεις των κομμάτων καθώς μέχρι την ερχόμενη Κυριακή θα πρέπει να έχουν υποβληθεί:

* Το προκαταρκτικό μνημόνιο για τα 30 δισ. ευρώ που απαιτούνται για το PSI
* Κείμενο συμφωνίας με την τρόικα για τις προαπαιτούμενες δράσεις
* Την έκθεση της τρόικας
* Τις γραπτές δεσμεύσεις των ελληνικών κομμάτων
* Το πακέτο των εγγράφων για το νέο δάνειο, δηλαδή το προμνημόνιο για το νέο δάνειο, τις συμφωνίες χρηματοδότησης από τον EFSF και τις συμφωνίες από τα συγχρηματοδότησης από τα κράτη-μέλη.
Την ερχόμενη Τρίτη ΕΕ και ΕΚΤ θα αποφασίσουν για τους βασικούς όρους της συμμετοχής του EFSF, τους όρους δηλαδή του νέου δανείου. Μέχρι την Τετάρτη τα κράτη μέλη θα έχουν εγκρίνει τις διαδικασίες για αύξηση των εγγυήσεων στον EFSF και των σχετικών με το PSI.
Την Πέμπτη, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δίνουν την οριστική έγκριση στο PSI ενώ η ελληνική Βουλή υιοθετεί τις ρήτρες συλλογικές δράσης.
Την Παρασκευή, προβλέπεται η υπογραφή όλων των βασικών κειμένων από την ελληνική κυβέρνηση, την Κομισιόν, την Τράπεζα της Ελλάδος και τον EFSF, δηλαδή: του μνημονίου για τα 30 δισ. ευρώ του PSI, τις συμφωνίες χρηματοδότησης από τον EFSF και τη συμφωνία συγχρηματοδότησης.
Την επόμενη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου η Ελλάδα καταθέτει την προσφορά για το PSI. Η ανταλλαγή των ομολόγων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 6 Μαρτίου. Λίγες ημέρες δηλαδή προτού λήξουν τα ομόλογα άνω των 14 δις ευρώ.
Όλα αυτά τα σενάρια και τα χρονοδιαγράμματα προϋποθέτουν να υπάρξει τελική συμφωνία για τα μέτρα, αλλιώς πάμε σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.
Αν κλείσουν όλα, ξημερώματα της γιορτής των ερωτευμένων η τρόικα θα μας έχει κάνει ένα πολύ όμορφο δώρο. Μια… αγκαλιά ζεστή για τις μελλοντικές γενιές της Ελλάδας.
Οι θέσεις των κομμάτων
Ο Αντώνης Σαμαράς θα πάει στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τέσσερα «όχι»: «όχι» σε περικοπές μισθών, «όχι» στο κόψιμο των επικουρικών, «όχι» στη μείωση του κατώτατου μισθού και «όχι» στις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες. θα διαπραγματευτεί σκληρά μέχρι το τέλος με στόχο όχι μόνο να περιορίσει τα σκληρά μέτρα, αλλά και να εξασφαλίσει αποφάσεις που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη
Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται έτοιμος να πει «ναι» στα μέτρα, αλλά τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο με αυτόν, δεδομένης και της κατάστασης στο ΠΑΣΟΚ.
Στην περίπτωση Καρατζαφέρη η ΝΔ πρέπει να προσέξει μήπως θέλοντας να διασωθεί την τελευταία στιγμή αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να αρχίσει να βάζει στο ίδιο τσουβάλι τη ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.
Σε κάθε περίπτωση όλοι θεωρούν βέβαιο ότι οι κομματικές γραμμές κινδυνεύουν με διάλυση στις επικείμενες ψηφοφορίες, καθώς βουλευτές όλων των παρατάξεων εναντιώνονται στα νέα μέτρα
Α. Ψ.

Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο