Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤ​ΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Προς όλες τις συλλογικότητες, τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, τα κοινωνικά κινήματα, αλλά και προς όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και τους υγειονομικούς που αντιλαμβάνονται την αξία της αλληλεγγύης, ειδικά μέσα στην ζοφερή περίοδο της οικονομικής κρίσης με τη διευρυνόμενη φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.



Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), ξεκίνησε με την ουσιαστική βοήθεια του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης την λειτουργία του στις 15-12-11 σε χώρο που διέθεσε ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης στην πρώην αμερικάνικη βάση. Λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Σάββατο παρέχοντας ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη εντελώς δωρεάν σε ανασφάλιστους-ες, συμπολίτες μας με τακτικό ιατρείο παθολογικό, καρδιολογικό, παιδιατρικό, ορθοπεδικό,ωτορινολαρυγγολογικό, πνευμονολογικό, ουρολογικό, οδοντιατρικό, και κυτταρολογικό ( pap test ). Το ΜΚΙΕ διαθέτει επίσης ομάδα ψυχολόγων η οποία παρέχει ψυχολογική...
 υποστήριξη σε όποιον συμπολίτη μας την έχει ανάγκη, καθώς και ομάδα ρεφλεξολόγων και οπτομετρητή. Στον χώρο του ιατρείου λειτουργεί και κοινωνικό φαρμακείο ( με εθελοντές φαρμακοποιούς ), το οποίο συνεχώς δέχεται τις δωρεές με φάρμακα και άλλου είδους φαρμακευτικά υλικά που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του ιατρείου μας. Ήδη μέσα σε λίγες εβδομάδες το ιατρείο έχει δεχτεί μερικές δεκάδες ασθενών που είναι ανασφάλιστοι- άποροι και οι οποίοι παραπέμπονται σε εμάς από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων Ελληνικού- Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Αλίμου και Αγίου Δημητρίου ή από οργανώσεις ή από μεμονωμένα άτομα που γνωρίζουν κάποιους συνανθρώπους μας που στερούνται των βασικών ιατρικών αναγκών.

Η επίσκεψη των ασθενών γίνεται μετά από ραντεβού που μπορεί κάποιος να κλείσει στο τηλέφωνο 2109631950, τις πρωινές ώρες 10:00 με 13:00 από Δευτέρα έως και Σάββατο.

Σκοπός του Κοινωνικού Ιατρείου και των πολιτών που το εμπνεύστηκε τον Σεπτέμβριο του 2011-- μετά από την έκκληση- προτροπή του Μίκη Θεοδωράκη να μη στερηθεί κανείς τον γιατρό και το φάρμακο-- και που θα το λειτουργεί εντελώς εθελοντικά με συνέπεια και σταθερότητα, είναι η παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους-ες πολίτες, οι οποίοι-εςλόγω της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας αλλά και της μείωσης των μισθών και συντάξεων δεν έχουν να πληρώσουν το σύνολο του κόστους της θεραπείας ή των εξετάσεών τους.

Για τον εξοπλισμό του ιατρείου και οδοντιατρείου είναι απαραίτητη η δωρεά των αναλώσιμων υλικών και των απαραίτητων φαρμάκων που θα χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς, . Επίσης, φάρμακα που πλέον δεν τα χρειάζεστε, μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα αν μας τα παραδώσετε, πριν λήξουν.

Ζητάμε ακόμα την ηθική ενίσχυση και ακόμα περισσότερο την συμμετοχή σας στον αγώνα για την εγκαθίδρυση, ανάπτυξη και ολοκλήρωση ενός πραγματικά δημόσιου, καθολικού, ποιοτικού και φιλικού για τους ανθρώπους Συστήματος Υγείας, χωρίς καμιάς μορφής κοινωνικό αποκλεισμό και πληρωμές από την τσέπη των ασθενών.

Τέλος, καλούμε όλους τους υγειονομικούς που κατανοούν την αναγκαιότητα αυτής της προσπάθειας να στελεχώσουν το ιατρείο στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, ή να συνεργαστούν ως εξωτερικοί συνεργάτες, εξετάζοντας χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση τους ασθενείς που θα παραπέμπονται κατόπιν συνεννόησης από το κοινωνικό ιατρείο.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο