Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ζητείται Επίτροπος για την προστασία μας από τους φαύλους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ελάτε, λοιπόν, ας το παραδεχθούμε. Κατά βάθος όλοι ελπίζαμε να τοποθετηθεί Επίτροπος – Ελεγκτής.

Κανονικός, όχι σαν τον κ. Ράιχενμπαχ, που είναι συνέχεια με το «σεις και με το σας», φοβούμενος μήπως κατηγορηθεί για επέμβαση στα εσωτερικά μας και απολογούμενος συνεχώς και διακηρύσσοντας πως ο ρόλος του είναι βοηθητικός και επικουρικός.

Απλώς η άγαρμπη Γερμανία το έκανε πάλι το θαύμα της. Μπήκε ως ταύρος εν υαλοπωλείω και την χάλασε τη δουλειά.

Έκανε το λάθος, δια του γνωστού εγγράφου, να μιλήσει για «Επίτροπο για την Ελλάδα».


Αν τον ονόμαζε «Επίτροπο για την προστασία των Ελλήνων από τους υπουργούς της κυβέρνησης», τώρα θα χειροκροτούσαμε.

Αν τον ονόμαζε «Επίτροπο για τη προστασία της Ελλάδας από τον κομματισμό, την φαυλοκρατία, την αναξιοκρατία και την ευνοιοκρατία», θα πανηγυρίζαμε όλοι μαζί.

Άλλωστε, ουδείς λογικός ταυτίζει την έννοια της εθνικής κυριαρχίας με την ασυδοσία υπουργών, γενικών γραμματέων, κομματικών στελεχών και άλλων τρωκτικών.

Γι' αυτό και στην πραγματικότητα, το θέμα απασχόλησε μόνο τους παραπάνω ενδιαφερόμενους και τους δημοσιογράφους.

Μιλώ με πολύ κόσμο στο δρόμο, στις συναναστροφές και στο διαδίκτυο και μπορώ να βεβαιώσω πως ούτε για μια στιγμή υπήρξε προτεραιότητά τους το θέμα της επιτροπείας.

Όχι μόνο επειδή αυτή υπάρχει και το γνωρίζουν όλοι, εκτός από τους υποκριτές που ασχολούνται με τα προσχήματα, αλλά και επειδή θεωρούν τόσο άχρηστους αυτούς που διαχειρίζονται τις τύχες μας, που θα προτιμούσαν να τους βάλουν τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι – για να σταματήσουν επιτέλους αυτοί να κάνουν το ίδιο σ’ εμάς.

Η αλήθεια είναι πως ο κ. Ράιχενμπαχ έχει αποτύχει. Όπως θα αποτύχει και η Ομάδα Δράσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας που ανακοίνωσε άρον-άρον προχθές ο κ. Μπαρόζο, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την εκτόξευση της ανεργίας στην Ευρώπη.

Δεν ξέρω τι θα γίνει στις άλλες επτά μαστιζόμενες από την ανεργία χώρες, αλλά στην Ελλάδα ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.

Και εξηγούμαι: Όπως ακριβώς ο πολλά υποσχόμενος κ. Ράιχενμπαχ, συνοδευόμενος από τριάντα εξαιρετικά εξειδικευμένους τεχνοκράτες τρέμει μήπως συμπεριφερθεί προσβλητικά και περιορίζεται να συσκέπτεται με υπουργούς και υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη που του λένε ό,τι θέλουν και μετά βγαίνουν και θριαμβολογούν περί απορροφητικότητας των κοινοτικών πόρων άνω του μέσου κοινοτικού όρου και εκπλήρωσης των στόχων του Μνημονίου – πού στο διάβολο είναι αυτά τα χρήματα άραγε; - έτσι και η Ομάδα Δράσης για την ανεργία θα συνεργάζεται με τους ανάλογους ψεύτες, που κι’ αυτοί με τη σειρά τους θα προβαίνουν σε ανάλογες θριαμβολογίες.

Όπως ο κ. Ράιχενμπαχ ακούει τον κ. Χρυσοχοΐδη να ανακηρύσσει το 2012 ως… Έτος ΕΣΠΑ και να ανακοινώνει ότι μέσα στο 2011 απορροφήθηκαν 3,8 δις ευρώ – που στο διάβολο είναι; -  έτσι και η Ομάδα Δράσης για την Ανεργία θα ακούει για «δράσεις» και θα ψάχνει να βρει ανύπαρκτα αποτελέσματα.

Όπως ο κ. Ράιχενμπαχ διαπιστώνει καθυστερήσεις και βρίσκει δικαιολογίες του τύπου «οι αλλαγές δεν μπορούν να συμβούν από τη μια μέρα στην άλλη», έτσι και η καινούργια Ομάδα Δράσης θα διαπιστώνει πως η ανεργία αυξάνει, ενώ όλοι… εργάζονται πυρετωδώς για την μείωσή της.

Από τις 5 Σεπτεμβρίου 2011 που ο κ. Ράιχενμπαχ και η Ομάδα του είχαν το πρώτο επίσημο ραντεβού με την τότε κυβέρνηση (που είναι η ίδια με τη σημερινή) μέχρι σήμερα, υποτίθεται ότι προσφέρουν «τεχνική βοήθεια».

Στην πραγματικότητα, δεν προσφέρουν τίποτε. Μιλάνε μόνο με αυτούς που τους παραπληροφορούν.

Ο κ. Ράιχενμπαχ δεν έχει πάει ούτε μια φορά στη ΜΟΔ (τον οργανισμό που δημιουργήθηκε και λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια κατ’ απαίτηση της Κομισιόν για να «τρέξουν» τα προγράμματα) για να δει τι συμβαίνει εκεί.

Ο κ. Ράιχενμπαχ δεν έχει πάει ούτε μια φορά ούτε στις υπηρεσίες διαχείρισης των προγραμμάτων που υπάρχουν σε όλα τα υπουργεία και όπου αποσπώνται οι εξαιρετικά εξειδικευμένοι υπάλληλοι της ΜΟΔ, ώστε να δει ποιοι υπηρετούν σήμερα σ’ αυτές τις υπηρεσίες.

Ο κ. Ράιχενμπαχ δεν έχει ζητήσει καταστάσεις με υπαλλήλους και τα προσόντα τους, προκειμένου να τις συγκρίνει με τις προ του Οκτωβρίου 2009 (τότε που ο κυρίαρχος λαός έφερε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ, για να μην ξεχνιόμαστε).

Διότι αν το είχε κάνει, θα είχε διαπιστώσει πως τα σούπερ στελέχη με τα πτυχία, τα διδακτορικά, τις ξένες γλώσσες και τις ειδικές γνώσεις, που προσελήφθησαν με εξετάσεις τύπου ΕΕ και υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, μεταφέρθηκαν εν μια νυκτί σε θέσεις «ψυγείου» στα υπουργεία.

Και πως τις θέσεις τους κατέλαβαν δημόσιοι υπάλληλοι, κομματικοί εγκάθετοι, με γνώσεις λυκείου, χωρίς ξένες γλώσσες, προχωρημένης ηλικίας, που δεν ξέρουν ούτε να πιάσουν το ποντίκι ή να ανοίξουν τον υπολογιστή.

Δεν το έκανε ο κ. Ράιχενμπαχ, διότι δεν είναι κανονικός επίτροπος.

Αν το είχε κάνει, θα διαπίστωνε πως οι σούπερ υπηρεσίες για την διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων έχουν εξελιχθεί σε αποθήκες άεργων συνδικαλιστών και ευνοουμένων των υπουργών, των γενικών  γραμματέων, των φίλων (του ΠΑΣΟΚ).

Θα διαπίστωνε επίσης πως οι μετακινήσεις αυτές έγιναν την επομένη της εκλογής του ΠΑΣΟΚ. Τόσο βιαστικά, που μέχρι να βρεθεί πού θα πάνε οι εξειδικευμένοι για να καταλάβουν τις θέσεις τους οι ανειδίκευτοι και ανεπίδεκτοι εκλεκτοί του κομματικού στρατού, οι περισσότερες υπηρεσίες είχαν… τουλάχιστον δύο προϊσταμένους.

Βέβαια! Διότι δεν αρκούσε να μεταφερθούν στις διαχειριστικές των κοινοτικών κονδυλίων αρχές, έπρεπε να γίνουν (οι άσχετοι) και προϊστάμενοι.

Θα διαπίστωνε επίσης ο κ. Ράιχενμπαχ πως πολλοί από αυτούς δεν έμειναν ούτε μια μέρα στις νέες θέσεις τους, καθώς αποσπάστηκαν αμέσως σε υπουργικά και πολιτικά γραφεία, καθώς και στα γραφεία των άχρηστων γενικών γραμματέων που φυσικά δεν… ξέρουν από ΕΣΠΑ!

Επισήμως, όμως, κατέχουν τις συγκεκριμένες θέσεις, εισπράττουν τον αυξημένο μισθό (οι δημόσιοι υπάλληλοι κυνηγούν πάντα αυτές τις θέσεις επειδή εξισώνεται ο μισθός τους με αυτόν των εξειδικευμένων υπαλλήλων της ΜΟΔ) και επομένως ο αριθμός παραμένει μόνιμα συμπληρωμένος, αν και πίσω δεν υπάρχει κανείς για να κάνει τη δουλειά.

Θα διαπίστωνε επίσης ο κ. Ράιχενμπαχ πως ο κάθε υπουργός διατάσσει προγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες της εκλογικής του περιφέρειας ή των φίλων του.

Και πως μετά έρχεται ο επόμενος υπουργός και διατάσσει να σταματήσει το πρόγραμμα του προηγούμενου, αντικαθιστώντας το με άλλο, που βολεύει την δική του περιφέρεια, την δική του εκλογική πελατεία.

Με τη διαφορά πως για να ωριμάσει ένα έργο απαιτείται προετοιμασία τουλάχιστον έξι μηνών, οπότε αυτοί οι έξι μήνες δουλειάς πηγαίνουν συνεχώς χαμένοι!

Θα διαπίστωνε επίσης ο κ. Ράιχενμπαχ πως τα μόνα χρήματα που μπαίνουν στη χώρα πηγαίνουν σε προγράμματα «μούφα»,  σε προεκλογικές εκστρατείες και εκδηλώσεις προσωπικής προβολής, σε εκατομμύρια φυλλάδια που δεν βλέπει κανείς, σε άπειρες ιστοσελίδες που δεν παίρνουν ούτε ένα κλικ, σε συμβούλους και σε συμβουλευτικές «υπηρεσίες» που «παρέχει» εταιρία της οποίας γενική διευθύντρια είναι η σύζυγος γενικού γραμματέα υπουργείου.

Αν ο κ. Ράιχενμπαχ επισκεπτόταν τις διαχειριστικές αρχές, θα έβρισκε αποδεκατισμένες υπηρεσίες, τα προγράμματα να σέρνονται και άπειρους συμβούλους που πληρώνονται για να κάνουν τη δουλειά που δεν κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι-φαντάσματα, την ώρα που οι ΜΟΔίτες λιμνάζουν στα πρωτόκολλα και σε θέσεις που εξουδετερώνουν τις γνώσεις και τα πτυχία τους.

Θα διαπίστωνε επίσης πως πρόσωπα που είχαν προσληφθεί σε θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού των Γενικών Γραμματειών Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, εμφανίζονται και στις καταστάσεις με τους υπαλλήλους των οποίων αυτοδίκαια έληξε η θητεία τους στα πολιτικά γραφεία των υπουργών, όταν παραιτήθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Θα διαπίστωνε επίσης πως τα ίδια ακριβώς πρόσωπα σώθηκαν χάρη στην απόφαση του κ. Παπαδήμου να κρατήσει τους ίδιους υπουργούς, οπότε απομακρύνθηκαν και προσελήφθησαν και πάλι την… ίδια μέρα, πάντα ως «ειδικό επιστημονικό προσωπικό» (για να πέφτει ο ανάλογος μισθός), αλλά βρέθηκαν – και βρίσκονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε – στα γραφεία των υπουργών.

Το καταπληκτικό είναι πως υπάρχουν πρόσωπα των οποίων οι συμβάσεις λύθηκαν αυτοδικαίως λόγω της παραίτησης του υπουργού (προφανώς είχαν... ξεχάσει πως είχαν προσληφθεί στη ΜΟΔ) και επανέρχονται με τη νέα ορκωμοσία του (ίδιου) υπουργού, αλλά αυτή τη φορά ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό της ΜΟΔ! Προφανώς όταν ήλθε η ώρα να... διαλέξουν μισθό,  ξαναθυμήθηκαν πού είναι επισήμως τοποθετημένοι.

Φυσικά, ο κ. Ράιχενμπαχ είναι άνθρωπος με τακτ. Γι’ αυτό και έχασε πολύτιμο χρόνο δίνοντας συνεντεύξεις και απολογούμενος και επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να υποκαταστήσει τους υπουργούς – λες και είχαμε καμιά σκασίλα, σίγουρα θα ήταν καλύτερος από αυτούς τους άθλιους κομματάρχες που διέλυσαν την Ελλάδα και συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με την ίδια ασυνειδησία.

Αν έμπαινε στον κόπο να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικό έλεγχο σε μια τέτοια υπηρεσία και να δοκιμάσει να μιλήσει στα αγγλικά με κάποιον προϊστάμενο (λέμε τώρα) ή να του ζητήσει να του δείξει κάτι στον υπολογιστή, είναι βέβαιο ότι ο κ. Ράιχενμπαχ δεν θα έκανε εκείνη την ατυχή δήλωση της 15ης Σεπτεμβρίου 2011, όταν διαπίστωσε «τεράστια πολιτική βούληση» εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και «αποφασιστικότητα να τα καταφέρουν».

Ούτε θα τολμούσε να πει πως βασικός στόχος είναι «η ανάκτηση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας και η στήριξη της απασχόλησης», καθώς και να φέρει «προοπτική αισιοδοξίας στο δημόσιο τομέα», ώστε «οι δημόσιοι υπάλληλοι να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις».

Ούτε θα μας έλεγε πως το υπό τον πρωθυπουργό διυπουργικό όργανο είναι το… κλειδί για την επιτυχία!

Οπότε δεν θα χρειαζόταν να μας μιλήσει (κι’ αυτός, στις 14 Ιανουαρίου) περί ανάγκης για «συγκράτηση μισθών».

Θα είχε φροντίσει να συγκρατήσει τους μισθούς των ασχέτων που βολεύτηκαν σε θέσεις υψηλών προδιαγραφών και μεγάλης ευθύνης.

Και θα είχε καταλάβει γιατί καρκινοβατούν τα προγράμματα.

Και θα μας είχε κάνει την χάρη να γίνει κανονικός επίτροπος, σώζοντάς μας από αυτούς τους γελοίους.

Ελπίζω με όλα αυτά να μην έθιξα την… εθνική μας κυριαρχία.

Υ.Γ.1 Θα συνεχίσω μέχρι να σταματήσει το πάρτι των συμβούλων, μέχρι να υποχρεώσει ο νέος διεκδικητής του θρόνου του ΠΑΣΟΚ τον γενικό του γραμματέα να αποσύρει την γυναίκα του από τα κοινοτικά κονδύλια και μέχρι να ξαναστελεχωθούν οι διαχειριστικές των κοινοτικών κονδυλίων αρχές με το εξειδικευμένο προσωπικό τους.

Υ.Γ.2 Επειδή,  σύμφωνα με τις εξαγγελίες Μπαρόζο, θα έλθει και άλλη Ομάδα Δράσης, αυτή τη φορά για την καταπολέμηση της ανεργίας, συνιστώ στον υπουργό Εργασίας και μεγάλο «αντιστασιακό» κατά τις συζητήσεις με την τρόικα όσον αφορά στον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, να αποκαταστήσει την τάξη στη διαχειριστική αρχή του υπουργείου του και να της επιτρέψει να εργαστεί με ιδιωτικά κριτήρια. Επίσης, του συνιστώ να μην στείλει την γάτα του για να ενημερώσει σχετικά με την ανεργία τους καινούργιους (άσφαιρους) επιτρόπους.

Ελέυθερη Ζώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο