Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ


Με τις συντονισμένες ενέργειες των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και την άμεση συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων της περιοχής, αντιμετωπίσθηκαν, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι έντονες χιονοπτώσεις και ο παγετός, που έπληξαν τη Βοιωτία τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Παρά το γεγονός ότι τα φαινόμενα ήταν έντονα και καθολικά το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας, έδωσαν τη μάχη για να κρατηθεί ανοικτό ολόκληρο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο. Με ιδιόκτητα και μισθωμένα από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας μηχανήματα αποχιονίζονταν διαρκώς οι οδοί, ενώ 250 τόνοι άλατος που διεσπάρησαν σε επικίνδυνα για παγετό σημεία, απέτρεψαν δυσάρεστες καταστάσεις.

Με άμεση συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, που έχει τον συντονισμό της αντιμετώπισης των φαινομένων, με τους Δημάρχους, Αντιδημάρχους της περιοχής, την Αστυνομική Δ/νση Βοιωτίας, την Τροχαία Λιβαδειάς, Θήβας και Σχηματαρίου, που ενημέρωναν καθ΄ όλο το εικοσιτετράωρο για την ένταση των φαινομένων σε όλες τις περιοχές, ώστε να γίνεται άμεση παρέμβαση, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βοιωτίας και τις Εθελοντικές Ομάδες, έληξε χωρίς να δημιουργηθούν δυσάρεστες καταστάσεις, η έκτακτη αυτή ανάγκη.

Σημαντικό ρόλο στην ομαλή εξέλιξη έπαιξαν και τα ΜΜΕ (τηλεοπτικά μέσα, ραδιόφωνα, ηλεκτρονικά δίκτυα κ.λ.π.) με την άμεση και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών.

«Οφείλαμε και θα το πράξουμε και στο μέλλον» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Γιώργος Μουλκιώτης, «να παλέψουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε και σε άμεσες ανοικτές συνεργασίες με όλους τους φορείς της Ενότητας, ώστε να μην διακοπεί ούτε μια ώρα η Κοινωνική ζωή των πολιτών μας, αλλά και να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ασφαλή ροή αυτής, έστω και αν χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε φυσικά φαινόμενα».



Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας

Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας



Γιώργος Ζιώγας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο