Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Το περίγραμμα θέσεων Χριστόφια στο Κυπριακό

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΟ ……..


Στην πρώτη τακτική του συνεδρία το νέο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια, στις 26/1/2012, ασχολήθηκε και με το περίγραμμα θέσεων της Ελληνοκυπριακής πλευράς, το οποίο σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, αποτελούσε τη βάση των κωδικοποιημένων θέσεων που είχε καταθέσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας για τους σκοπούς της τριμερούς. Η ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου είναι ως ακολούθως:


1.Το περίγραμμα θέσεων είναι απαράδεκτο και απορριπτέο για τους ακόλουθους λόγους:

(α) Προτείνεται απλά περιορισμός της έκτασης της κατοχής. Η Τουρκική κατοχή παύει με τις προτάσεις Χριστόφια να είναι η ουσία του Κυπριακού αλλά η έκταση της και εφόσον περιοριστεί το κατεχόμενο έδαφος καθίσταται κατά τον πρόεδρο Χριστόφια, αποδεκτή και προτείνεται να νομιμοποιηθεί.

(β) Οι πρόσφυγες χωρίζονται σε επιστρέφοντες υπό Ελληνοκυπριακή Διοίκηση με την επιστροφή εδαφών και σε πρόσφυγες των οποίων οι τέσσερεις βασικές ελευθερίες να εφαρμοσθούν μετά από μια μεταβατική περίοδο. Δηλαδή μας κοροϊδεύουν κιόλας από πάνω. Μας λένε οτι: δεν ζητούν σήμερα την επιστροφή μας ώστε πάνω στη γη μας να κάμουν Κράτος οι Τουρκοκύπριοι και οι Τούρκοι έποικοι, όπως προτείνει ο κ. Χριστόφιας και μετά από κάμποσα χρόνια θα τους πεί η «Ομόσπονδη» Κύπρος, η οποία θα ευρίσκεται υπό την κηδεμονία της ΄Αγκυρας, να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις περιουσίες μας για να αποκατασταθούν οι δικές μας οι βασικές ελευθερίες. Αυτό και αν είναι εμπαιγμός και σοβαρότατη πρόκληση.

Το θράσος των νεροκουβαλητών των Βρετανοτουρκικών συμφερόντων παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Για την εξυπηρέτηση Βρετανοτουρκικών συμφερόντων σε βάρος των δικαίων της Κύπρου και του Λαού μας το ψέμα, η υποκρισία και η παραπλάνηση είναι στην ημερήσια διάταξη της πολιτικής.

.(γ) Το περίγραμμα θέσεων της Κυβέρνησης Χριστόφια επιβεβαιώνει τη διαχρονική θέση, τις εκτιμήσεις και τις προειδοποιήσεις της Αδούλωτης Κερύνειας ότι:

• Η Τουρκική λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας έχει περιεχόμενο και συγκεκριμμένα εξυπακούει τη δημιουργία Τουρκικού Κράτους πάνω στην κατεχόμενη γή μας με παραμερισμό Κρατικών Δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των δικών μας βασικών ελευθεριών. Γιαυτό και οι βασικές μας ελευθερίες στέλνονται στις Ελληνικές καλένδες, με διπλό στόχο. Πρώτα να μας ξεγελάσουν σήμερα να αποδεχθούμε το έκτρωμα που ετοιμάζουν και δεύτερον προσβλέποντας οτι μέχρι τότε είτε θα έχουμε αποθάνει, είτε και εμείς και τα παιδιά μας θα έχουμε εξουθενωθεί και θα έχουμε εγκαταλείψει το αίτημα για επιστροφή.

• Για να αποφύγουμε το μοιραίο επιβάλλεται η επανατοποθέτηση του Κυπριακού με στόχο την απελευθέρωση και όχι την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία

(δ) Οι Κερυνειώτες πρόσφυγες απορρίπτουν ασυζητητί τον προεδρικό εμπαιγμό τους και επαναλαμβάνουμε ότι θα πολεμήσουμε τέτοια λύση του Κυπριακού με όλα τα εις την διάθεση μας μέσα.

(ε) Καλούμε τα Κόμματα της «αντιπολίτευσης» να απαντήσουν ξεκάθαρα ποια είναι η θέση τους σε ότι αφορά την ουσία του περιγράμματος θέσεων η οποία αφορά τον περιορισμό της έκτασης της κατοχής και παραπομπής του δικαιώματος επιστροφής των προσφύγων στις Ελληνικές καλένδες.

Θα αναμένουμε.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια. 26.1.2012.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο