Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Μονπελιέ-Ολυμπιακός 1-2: Ανατροπή… πρόκρισης


«Ζωντανός» στο κυνήγι της πρόκρισης έμεινε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μονπελιέ (2-1) και πανηγύρισε τη πρώτη του νίκη στο Champions League. Τοροσίδης (73’) και Μήτρογλου (91’) τα γκολ των Πειραιωτών. Ο Σαρμπονιέ είχε ανοίξει το σκορ (49’) για τους Γάλλους.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ξεκίνησαν καλά την αναμέτρηση, έδωσαν χώρο στην γαλλική ομάδα, δέχθηκαν ένα τέρμα και πάλι στην έναρξη του δεύτερου μέρους με τον Σαρμπονιέ, ωστόσο αντέδρασαν και κατάφεραν αρχικά με τον Τοροσίδη να φέρουν το ματς στα ίσια και στο 91’ να πραγματοποιήσουν το τελειωτικό… χτύπημα με τον Μήτρογλου.
Πλέον, το «συγκρότημα» του Πειραιά έφτασε τους τρεις βαθμούς, έβαλαν από… κάτω την Πρωταθλήτρια Γαλλίας (1 πόντο) και διατήρησε τις ελπίδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αν και τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ μετά το «διπλό» της Σάλκε επί της Άρσεναλ στο «Emirates».
Νωθρό ξεκίνημα…
Για ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έδωσε χώρο στην Μονπελιέ, η οποία απείλησε μόλις στο 9’ με τον Μπελαντά, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 12’ ο Μουνιέ σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η πορεία της μπάλας δεν ανησύχησε τον Κάρολ.
Ανέβασε… ταχύτητα με Γκρέκο
Στην συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν… στροφές και μάλιστα έφτασαν δις κοντά στο γκολ, αρχικά με τον Τζεμπούρ στο 19’ ο οποίος δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας από σέντρα του Γκρέκο, με τον Ιταλό να δημιουργεί και πάλι ρήγματα στην αντίπαλη περιοχή στο 25’ αλλά το πλασέ στην κίνηση του Μασάντο μέσα από την περιοχή, πέρασε άουτ.
Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή. Πάντως, η Μονπελιέ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 42’ όμως ο Κάρολ απέκρουσε το πλασέ του Σαρμπονιέ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χωρίς τέρματα στην ανάπαυλα της αναμέτρησης.
Ασθένεια…
Όμως, η… ασθένεια του Ολυμπιακού στα πρώτα λεπτά των δεύτερων ημιχρόνων στην Ευρώπη, έκανε και πάλι την… εμφάνισή της στο «Μοσόν», μια και η Μονπελιέ άνοιξε το σκορ στην πρώτη της… επίσκεψη στα «ερυθρόλευκα» καρέ. Ήταν το 49’ όταν ο Σαρμπονιέ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Ουτάκα που έκανε κοντρόλ με το χέρι, ο διαιτητής δεν έδειξε την παράβαση και ο Σαρμπονιέ που ακολουθούσε με πλασέ μέσα από την περιοχή, έκανε το 1-0.
Στην συνέχεια, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και μάλιστα στο 55’ έχασαν απίστευτη ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια, όταν ο Φουστέρ στο δεύτερο δοκάρι, χωρίς κανένα αντίπαλο, έστειλε με κεφαλιά άουτ!
Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Μονπελιέ έφτασε μία… ανάσα από το γκολ, όταν ο Ουτάκα έκανε το πλασέ από τον άξονα, αλλά ο Κάρολ μπλόκαρε, ενώ στο 61’ και πάλι ο Ουτάκα κινήθηκε ωραία από τα αριστερά, έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε στον Τοροσίδη και ο Κάρολ με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα και πάλι οι Γάλλοι έφτασαν με αξιώσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά το πλασέ του Μπελαντά έφυγε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κάρολ.
Ολική… αντεπίθεση!
Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να αντιδράσουν στο 73’ με τον Τοροσίδη, όταν ο Χολέμπας εκτέλεσε το φάουλ και ο Έλληνας άσος, αφού κοντρόλαρε εντός περιοχής, σούταρε και νίκησε τον Πιονέ για το 1-1.
Στα επόμενα λεπτά, η Μονπελιέ βγήκε στην επίθεση, προκειμένου να πετύχει το γκολ της νίκης, αφήνοντας κενά στην άμυνα. Αυτά εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το «συγκρότημα» του Λεονάρντο Ζαρντίμ, καθώς στο 91’ ο Αμπντούν κέρδισε την προσωπική μονομαχία με τον Μπεντιμά, μπήκε στην περιοχή, έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Μήτρογλου μέσα από τη μικρή περιοχή, σε κενή εστία, διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα Μονπελιέ-Ολυμπιακός, μέσα από το γήπεδο του Onsports.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο