Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

«Κωδικός» στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου


Η εντολή που έχει δοθεί από την πολιτική ηγεσία προς τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. είναι ξεκάθαρη.

Η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να γίνει πάση θυσία και σε καμία περίπτωση να μην επαναληφθούν τα περυσινά πρωτοφανή έκτροπα, που οδήγησαν στη ματαίωση της παρέλασης και στην αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Το υπουργείο δημόσιας τάξης, φοβάται επεισόδια από τις ίδιες ακροδεξιές και ακροαριστερές οργανώσεις που εισέβαλαν πέρυσι στην παρέλαση, ενώ είναι πολύ πιθανόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και συνδικαλιστικές οργανώσεις να θελήσουν να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους προς τα νέα επώδυνα μέτρα, και τις αλλαγές στα εργασιακά.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ
Το υπουργείο δημόσιας τάξης έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για την περιφρούρηση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά και ήδη την περασμένη Παρασκευή έγινε η πρώτη μεγάλη σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως αποφασίστηκε λοιπόν, περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, θα βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή και την πρόληψη επεισοδίων, παράλληλα θα υπάρξει ενίσχυση με διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα, ενώ θα στηθούν "φράχτες" στην αρχή και στο τέλος της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση. 
Σε αυστηρό αστυνομικό "κλοιό" θα τεθεί η εξέδρα των επισήμων, όπου θα βρίσκεται ο πρόεδρος της δημοκρατίας και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ενώ δεκάδες αστυνομικοί θα παραταχθούν κατά μήκος του δρόμου που θα διεξαχθεί η στρατιωτική παρέλαση. Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει ακόμη προληπτικούς ελέγχους που θα γίνουν σε άτομα που θα κινούνται ύποπτα την Κυριακή, ενώ στην αστυνομική επιχείρηση θα συμμετέχουν η κρατική ασφάλεια και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία...
Έντονη θα είναι η αστυνομική παρουσία και στις σημερινές μαθητικές παρελάσεις, εκεί το πρόβλημα όμως είναι, ότι θα υπάρξει κατακερματισμός των δυνάμεων, αφού διεξάγονται δεκάδες παρελάσεις σε διάφορα σημεία της χώρας...

Newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο