Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τους Εργαζομένους όλων των υπηρεσιών του Δήμου.



Με τους υπαλλήλους του Δήμου Θηβαίων, της ΔΗΚΕθ, του ΔΟΘ και της ΔΕΥΑΘ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας, με αφορμή την εορτή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αλλά και για να τους ενημερώσει για θέματα που αφορούν το Δήμο.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους εκείνους που αγωνίσθηκαν για την ελευθερία, και σε όλους τους Έλληνες που υπέστησαν τότε στερήσεις, πείνα, διωγμούς, βασανίστρια και εκτελέσεις, ώστε να διαφυλάξουν την εθνική ανεξαρτησία, ο Δήμαρχος Θηβαίων αναφέρθηκε συνοπτικά στα γεγονότα που έγραψαν τις χρυσές σελίδες του έπους του  ’40 και του «ΟΧΙ», θέτοντας το ερώτημα αν υπάρχουν ομοιότητες με τις σημερινές δύσκολες καταστάσεις που διανύει η πατρίδα μας ή σημεία ταύτισης των επιλογών των ηγεσιών του τότε και του τώρα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.  Όπως είπε χαρακτηριστικά :  

«Πολλές και διαφορετικές μπορεί να είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το έπος του 40 και του ΟΧΙ αποτελεί τον οδηγό – φάρο για κάθε δύσκολη στιγμή, έτσι ώστε να μας θυμίζει ότι δεν πρέπει να λησμονούμε από πού ερχόμαστε και που πρέπει να πάμε

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση του Δήμου Θηβαίων, αναλύοντας όλα τα οικονομικά του στοιχεία όπως: τις μειώσεις στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, τις χρηματοδοτήσεις μέσω ΣΑΤΑ  έργων και σχολείων και φυσικά στα προβλήματα που δημιουργούν στη λειτουργία του Δήμου αυτές οι μειώσεις.

Μίλησε επίσης για τα έργα που συνεχίζονται παρά τα προβλήματα, για τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και για όσα έργα-μελέτες που έχουν υποβληθεί αιτήσεις για ένταξη στο ΕΣΠΑ και αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις.  

Τέλος τόνισε τον στόχο για οικονομία κλίμακας, δηλαδή για εξοικονόμηση χρημάτων από την μεταφορά υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιόκτητα κτίρια. 



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο