Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΚΡΙΕΖΩΤΗ


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το νέο έργο με τίτλο: «Αναπαλαίωση πρώην οικίας και παρελκόμενων κτισμάτων Κριεζώτη στη Τοπική Κοινότητα Τριάδας του Δήμου Διρφύων–Μεσσαπίων», συνολικού προϋπολογισμού 2.125.239,87 €.


Υπογράφεται από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η νέα απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013» του έργου: «Αναπαλαίωση πρώην οικίας και παρελκόμενων κτισμάτων Κριεζώτη στη Τοπική Κοινότητα Τριάδας του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων», συνολικού προϋπολογισμού 2.125.239,87 €.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου πρόκειται να πραγματοποιηθεί αναστύλωση του πρώην Αρχοντικού κτίσματος Κριεζώτιου και των παρελκομένων – βοηθητικών κτισμάτων αυτού.

Το νεοκλασικό κτίριο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Κοινότητας Τριάδας Ευβοίας και αποτελεί πρώην οικία κληρονόμων Νικολάου Κριεζώτη, Οπλαρχηγού του 1821. Πρόκειται για κτίριο που εντυπωσιάζει με τη μορφή του και την αρχιτεκτονική του. Με την 8980/13-02-1981 απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού το κτίριο χαρακτηρίστηκε ως έργο τέχνης χρήζοντας ειδικής κρατικής προστασίας μαζί με το περιβάλλοντα σε αυτό χώρο.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς επισήμανε: «Εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του σημαντικού έργου της αναπαλαίωσης της πρώην οικίας και παρελκόμενων κτισμάτων Κριεζώτη, που αποτέλεσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων, των φορέων και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων.  Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη της βασικής μας επιδίωξης για εμπλουτισμό της πολιτιστικής ταυτότητας, την αύξηση της επισκεψιμότητας σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους καθώς και την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο σύνολο της Στερεάς Ελλάδας».



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο