Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Μάκη Βορίδη, να ανασκευάσεις δια των έργων σου


Τα σενάρια για Μάκη Βορίδη στην ηγεσία της ΝΔ, μόνο το γέλωτα προκαλούν.
Μάλιστα, δύο μόλις ημέρες μετά την πρωτοφανή γκάφα του να μιλήσει υπέρ των κατασχέσεων της πρώτης κατοικίας για όσους δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια, η πρόταξη από κάποιους της λύσης του Μάκη Βορίδη ως «λύσης» για το αύριο της ΝΔ, δεν ενθουσιάζουν πολλούς στη Συγγρού και είναι άκαιρες.

Ο πρώην υπουργός, πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, πρώην ΕΠΕΝίτης & πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου, θεωρείται ότι δεν έχει σχέση με το corpus της «γαλάζιας» παράταξης, η οποία παραμένει βαθύτατα καραμανλική. Ο Μάκης Βορίδης μάλλον «παρεξήγησε» τη συμπάθεια που φαίνεται να του έδειξε ο Κώστας Καραμανλής και ενδεχομένως να νόμισε προς στιγμήν ότι μπορεί να δραστηριοποιηθεί σε «άλλο» επίπεδο. Πως όμως, όταν δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα στελέχη μιας παράταξης, στην οποία είναι μεταγραφή και μάλιστα, σε ύστερη φάση; Αυτό φυσικά δεν αποκλείει κάτι, αλλά θα έπρεπε να τον καθιστά πιο «μετρημένο».
Οι συχνές παρουσίες του στα ΜΜΕ (είναι ευφραδής), μπορεί να του έφερε την πρωτιά στην περιφέρεια Αττικής, αλλά μέχρι εκεί. Ο Μάκης Βορίδης, παίρνοντας συνεχώς νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές θέσεις, έχει μπει σε μια διαδικασία εναγκάλισης του κατεστημένου και πολιτικής απομόνωσής του από το «λαϊκοδεξιό» κοινό, που σαφώς θα προτιμούσε άλλου τύπου τοποθετήσεις και άλλου τύπου στόχευση, όπως πχ θέσεις κατά της λαθρομετανάστευσης, θέσεις στα εθνικά μας θέματα και όχι αγοραίο νεοφιλελευθερισμό στα ζητήματα της οικονομίας και δη σε εποχή κρίσης.
Ο Μάκης Βορίδης, υπήρξε και τρόπον τινά παραμένει μια «ιλουστρέ» αστική πολιτική παρουσία. Η ακραία φιλομνημονιακή του στάση, όμως, καταστρέφει την εικόνα που έχει φιλοτεχνήσει, εκείνη δηλαδή ενός συνεπή ιδεολογικά και σύγχρονου πατριώτη, ο οποίος θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί με άνεση με την εθνομηδενιστική, ελευθεριακή & παρακμιακή αριστερά. Το μνημόνιο, δεν είναι ιδεολογία. Είναι μια οικονομική διαδικασία και τίποτα παραπάνω. Αυτό φαίνεται να το ξεχνά ο Μάκης Βορίδης. Και αυτό, έχει πολύ άσχημη επίπτωση στην πολιτική εικόνα του.
Πολλοί ακούν και θα εξακολουθήσουν να ακούν τον προαναφερόμενο πολιτικό. Όμως, λίγοι είναι αυτοί που θα τον ακολουθήσουν από εδώ και πέρα, παρά τις όποιες «συμφωνίες» συνάπτει, εκ μέρους των στελεχών της «γαλάζιας» παράταξης, αν δεν αλλάξει τακτική. Σίγουρα δεν θα τον ακολουθήσουν όλοι όσοι έχουν στεγαστικά να αποπληρώσουν.
Όποια και αν είναι η ιδεολογία κάποιου πολιτικού, όποιες και αν είναι οι στοχεύσεις του, ο κόσμος θέλει από εκείνον να εκφέρει φιλολαϊκές θέσεις και όχι φιλοσυστημικά φληναφήματα, που απογοητεύουν τον κόσμο. Έχει καιρό να μαζέψει ο Μάκης Βορίδης τις αρνητικές εντυπώσεις. Ε λοιπόν, ας το κάνει, ανασκευάζοντας δημόσια τα όσα είπε για τα δάνεια πρώτης κατοικίας. Γιατί αν δεν το κάνει, θα το κουβαλάει.
Νίκος Χιδίρογλου

Εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα 



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο