Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Επιμένει η ΔΗΜΑΡ στο όχι για τα εργασιακά... αλλά στηρίζει την κυβέρνηση

- ΤΩΡΑ: Κρίσιμη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ
- Επιμένει ο Στουρνάρας: Όλα θα έρθουν σε ένα άρθρο ανεξάρτητα αν το ψηφίσει ή όχι η ΔΗΜΑΡ
- Νίκος Τσούκαλης στο ΣΚΑΙ: Θα κάνουμε οτι μπορούμε για να μην πέσει η κυβέρνηση
- Όλα όσα ειπώθηκαν στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών
- Από αυτή την συνεδρίαση εξαρτάται ακόμα και η συνοχή της κυβέρνησης!


Τα βλέμματα όλα είναι στραμένα στην ΔΗΜΑΡ, και τον Φώτη Κουβέλη και ποιά θα είναι τελικά η στάση που θα κρατήσει στο θέμα της ψήφισης των μέτρων τα οποία την ερχόμενη εβδομάδα κατατίθενται στην Βουλή.


Κορυφαία πηγή της ΔΗΜΑΡ δήλωναν στο Newsit ότι η αντιπροσωπεία τους που επισκέφθηκε τον κ. Στουρνάρα το πρωί, του ξεκαθάρισε ότι το με ποιά μορφή θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στην Βουλή δεν είναι θέμα που θα αποφασίσει ο υπουργός Οικονομικών αλλά και τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν!


Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης δήλωσε ότι το κόμμα του επιμένει στα εργασιακά αλλά όσο και οξύμωρο κι αν ακούγεται θα κάνουν ότι μπορούν για να μην πέσει η κυβέρνηση.

Η κατηγορηματική θέση της ΔΗΜΑΡ είναι ότι αν το νομοσχέδιο πάει σε περισσότερα από ένα άρθρο θα πει ΝΑΙ σε όλα και τα καταψηφίσει τα σημεία στα οποία διαφωνεί όσον αφορά στα εργασιακά.

Ποιά είναι αυτά;

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Newsit τα δυο αγκάθια είναι η επέκταση της συλλογικής σύμβασης αλλά και η κατάργηση του επιδόματος γάμου.

Η ΔΗΜΑΡ είναι κατηγορηματική ότι ΔΕΝ μπορεί να ψηφίσει τα μέτρα ως έχουν σήμερα! Ωστόσο, δηλώνει ικανοποιημένη από την διευθέτηση του θέματος των αποζημιώσεων.

Μάλιστα προτείνει τα δυο μέτρα - αγκάθια, να μην ενταχθούν τώρα στο νομοσχέδιο αλλά να επανεξεταστούν και να έρθουν προς ψήφιση μετά από ένα διάστημα περίπου 2 μηνών.

Σε όλο αυτό το σκηνικό που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τη ρήξη της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς αναμένεται από τη Θεσσαλονίκη να στείλει ένα δραματικό μήνυμα στο οποίο θα αναφέρει πως τα μέτρα θα πρέπει να περάσουν γιατί σε διαφορετική περίπτωση η χώρα οδεύει στην καταστροφή.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ
Στα κεντρικά της Δημοκρατικής Αριστεράς στη οδό Αγίου Κωνσταντίνου χτυπά σήμερα το απόγευμα η καρδιά της κυβέρνησης.
Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος που είναι προγραμματισμένη για τις 5.30 το απόγευμα θα τεθούν επί τάπητος όλες οι απόψεις όχι μόνο σχετικά με τα εργασιακά, αλλά και συνολικά με το παρόν και το μέλλον του κόμματος ως συνιστώσα της κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Μέχρι στιγμής τόσο ο Φώτης Κουβέλης όσο και κορυφαία στελέχη τονίζουν ότι η ΔΗΜΑΡ δεν επιδιώκει να ρίξει την κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορεί να δεχθεί και τις απαράδεκτες αξιώσεις της τρόικας που θίγουν ακόμη και το ίδιο το ευρωπαϊκό κεκτημένο στις εργασιακές σχέσεις.

Πέραν όμως του ειδικού αυτού ζητήματος η Αγίου Κωνσταντίνου διαβλέπει μια επιχείρηση πολιτικής απομόνωσης της και πολιτικού τσαμπουκά από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την απόφαση των δύο κομμάτων να κατατεθεί το πακέτο μέτρων σε ένα νομοσχέδιο με ένα άρθρο, την ώρα που Μέγαρο Μαξίμου και Ιπποκράτους γνωρίζουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις που θέτει προς συζήτηση η ΔΗΜΑΡ για την προώθηση και ψήφιση του κρίσιμου νομοσχεδίου.

Έν κατακλείδι οι αποφάσεις που θα λάβει σήμερα η Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον και τη συνοχή της κυβέρνησης, αλλά και τα ίδιας της ΔΗΜΑΡ. Με άλλα λόγια με τις αποφάσεις της η ΔΗΜΑΡ ή θα δώσει νέα πνοή στην κυβέρνηση Σαμαρά για να προχωρήσει σε αυτή κρίσιμη καμπή για τη χώρα ή θα την καταδικάσει με έμφραγμα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή για την ιστορία μετέχουν:
o Πρόεδρος Φώτης Κουβέλης
ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπήςμ και
τα μέλη, Γιάννης Πανούσης, Σταύρος Λιβαδάς, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Γιάννης Κακουλίδης, Σάκης Παπαθανασίου, Μαρία Ρεπούση, Ντόρα Τσικαρδάνη, Στέφανος Μπαγεώργος, Θόδωρος Μαργαρίτης, Ανδρέας Νεφελούδης, Χρήστος Σταυρόπουλος, Βαγγέλης Ζορκάδης, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, Γεράσιμος Γεωργάτος, Γιάννης Παπαθεοδώρου, Δώρα Καλλιπολίτη και Χρήστος Χωμενίδης.



NewsIt

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο