Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

“Παίζουν καθυστερήσεις” για μια ακόμη μέρα στην εξουσία!


Το λέγαμε και προχθές: ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ!!!!
Αυτή η κυβέρνηση των τριών που τους ενώνει μόνο η οσφυοκαμψία μπροστά στα συμφέροντα όλων των άλλων εκτός του λαού τους, οδεύει σιγά σιγά προς το τέλος της.
Η ΔΗΜΑΡ της αριστεράς με χαμηλά λιπαρά και ιδανικό συμπλήρωμα μιας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, θυμήθηκε ότι είναι αριστερή κάτω από το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής και των ποσοστών της που πέφτουν καθημερινά κάτω από το 3%.

Υποκριτικά η ΔΗΜΑΡ ζητάει να έρθουν τα νέα μέτρα όλα μαζί (πετσόκομα συντάξεων και μισθών, ελεύθερες απολύσεις, φτωχοποίηση του λαού κτλ) και ξέχωρα τα εργασιακά για να τα καταψηφίσει και να μας αποδείξει την αριστεροσύνη της! Παρεμπιπτόντως τα εργασιακά έχουν ήδη ψηφιστεί με το δεύτερο Μνημόνιο, αλλά αυτό κανείς παπαγάλος δεν πρόκειται να το εξετάσει.. Σε διαφορετική περίπτωση λέει ότι θα καταψηφίσει τα νέα μέτρα.
Αν γίνει αυτό αποδεκτό όμως κι άλλοι βουλευτές ειδικά του ΠΑΣΟΚ που συναγωνίζεται με την ΔΗΜΑΡ για το ποιος θα ξαναμπεί στην Βουλή (αν μπει κάποιος απ’ τους δύο) θα ζητήσουν να γίνει το αυτονόητο, να “σπάσουν” τα μέτρα σε πολλά νομοσχέδια και να ψηφιστούν ένα-ένα για να χρυσώσουν κι αυτοί το χάπι ότι έκαναν αγώνα κι αυτοί για το καλό του λαού.
Τελικά το υπουργείο Οικονομικών λέει ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν ως ένα άρθρο και η ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι “ιδανικό θα ήταν να μην έρθουν όλα τα μέτρα σε ένα άρθρο”  μαλακώνοντας την έως τώρα “σκληρή” (sic!) στάση της… Έχει εκτεθεί όμως τόσο πολύ που αν εντέλει αποφασίσουν τα υπερψηφίσουν τα μέτρα είναι βέβαιο ότι οι διαρροές θα είναι τόσες πολλές που εκ των πραγμάτων θα διαλυθεί, οδηγώντας την κυβέρνηση σε αδιέξοδο και ίσως κατάρρευση.
Όλα αυτά αφορούν μέτρα που υπάρχει χρόνος ακόμη για παρασκηνιακές συμφωνίες…
Σήμερα επρόκειτο να γίνει ψηφοφορία στην Βουλή σχετικά με την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού που μπορεί να κατέχει το κράτος στις ΔΕΚΟ. Αυτό το νομοσχέδιο η ΔΗΜΑΡ είχε δηλώσει ότι δεν το ψηφίζει, όμως η ημερομηνία της ψηφοφορίας ξαφνικά μετατέθηκε για την Τρίτη γιατί αν γινόταν σήμερα ήταν σίγουρο ότι εκτός των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, τουλάχιστον 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα το ψήφιζαν, πράγμα που θα έφερνε στον κυβερνητικό σχηματισμό τεράστια τριβή και μάλιστα εν απουσία του Βενιζέλου που βρίσκεται στις ΗΠΑ.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τα κόμματα της υποτέλειας. Από την μια αν στηρίξουν τα μέτρα κινδυνεύουν σοβαρά να διαλυθούν, από την άλλη αν δεν στηρίξουν τα μέτρα θα οδηγηθούμε σε εκλογές όπου είναι πιθανόν να έχουν την τύχη του Καρατζαφέρη και να εξαφανιστούν για πάντα από τον πολιτικό χάρτη.
Το μόνο που μπορούν είναι να “παίζουν καθυστερήσεις” για να έχουν ακόμη μια μέρα εξουσίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο