Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ο Ελληνισμός δεν είναι «θνητός» για να πεθάνει!

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη το τρομοκρατικό σενάριο περί πτωχεύσεως της χώρας. Συγνώμη, σήμερα πτωχεύει η χώρα; Η χώρα έχει πτωχεύσει πάνω από μία δεκαετία. Το θέμα δεν είναι αν έχει πτωχεύσει η χώρα ή όχι. Το θέμα είναι να διευκρινίσουμε μεταξύ μας οι νεοέλληνες τον όρο …«πτώχευση».
Τι εννοούμε με τον όρο «πτώχευση»; Πτώχευση κοινωνική; οικονομική; τι πτώχευση; πτώχευση σε όλα τα επίπεδα; Η ιστορία γράφει πως περίπου πάντα, το κράτος που οδηγήθηκε σε οικονομική πτώχευση πρωτίστως είχε δεχτεί σημαντικές αλλοιώσεις στο τομέα της παιδείας του. Κοινώς υπάρχουν στάδια στη πτώχευση. Πτωχεύει πρώτα η παιδεία μας, και στο τέλος η οικονομία μας.


Ο Ελληνισμός, ως ιδέα, είναι συνυφασμένος με την Παιδεία. Ωστόσο ο Ελληνισμός δεν κινδυνεύει, όχι σήμερα, αλλά και ποτέ, γιατί δεν έχει όρια, δεν είναι ορατός και είναι σε θέση να μαγεύει περισσότερο από ποτέ μέσα από τη τέφρα του. Ο Ελληνισμός δεν έχει σύνορα. Ο Ελληνισμός είναι ένας και μοναδικός.
Θα πεινάσουμε, θα κλάψουμε, θα πονέσουμε, αλλά ότι και να μας τύχει έχουμε ένα ιδανικό αλλά και σημαντικό προνόμιο. Είμαστε όλοι ΕΛΛΗΝΕΣ και δεν θα σβήσουμε, όπως δεν σβήσαμε χιλιάδες χρόνια. Θα τα καταφέρουμε.
Δεν ξέρω αν μας άξιζε να το πάθουμε τούτο το κακό. Ωστόσο μας αξίζει το ΚΑΛΟ να σώσουμε το τόπο. Στο χέρι μας είναι. Ευρηματικοί είμαστε και ενέργεια έχουμε. Ποτέ δεν είναι αργά.
Η διαφορά των άλλων δήθεν ιδεολογιών με εκείνη του Ελληνισμού διαφέρει κυρίως σε κάτι. Ο Ελληνισμός εξαρτάται και από τη μονάδα γιατί αυτή η (ελληνική) μονάδα απλώς δεν μοιάζει με τις …άλλες!
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο