Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Μπόμπολας στηρίζει Παπανδρέου σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας

Η χώρα είναι αυτή τη στιγμή σε πλήρες αδιέξοδο, οικονομικό αλλά και πολιτικό. Από τη μια κινείται στην κόψη του ξυραφιού, μεταξύ ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και «κουρέματος» 50% κι από την άλλη έχουμε μια κυβέρνηση εγκλωβισμένη στα τρομερά της λάθη, στις δεσμεύσεις της προς την τρόικα, στο βαθύ ΠΑΣΟΚ, εντός και εκτός κόμματος, που δε θέλει ούτε τις μεταρρυθμίσεις.
Για τα θέματα της χρεοκοπίας, συντεταγμένης, ή χαοτικής και περί του τι μέλλει γενέσθαι έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει και δεν έχουμε καμιά απολύτως εμπλοκή ως χώρα. Απλός παρατηρητής είναι η Ελλάδα και η κυβέρνηση της στις δραματικές εξελίξεις. Οι ξένοι κάνουν κουμάντο δυστυχώς. Και όλοι κρεμόμαστε από τις ορέξεις της Μέρκελ ή ακόμη και από τις επιθυμίες του απίστευτου αυτού Βιετναμέζου – Γερμανού που με τρομερή αλαζονεία δείχνει να το ευχαριστιέται που κρατά την τύχη εκατομμυρίων ανθρώπων στα χέρια του. Πιθανότατα οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου θα κρίνουν τα πάντα. Οπότε δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να περάσουν αργά και βασανιστικά οι μέρες, χωρίς εμείς να μπορούμε να ελέγξουμε τις εξελίξεις, εκτός κι αν υπάρξει κοινωνική έκρηξη.

Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η κυβέρνηση. Καλώς ή κακώς αυτή εκλέχτηκε πριν από δύο χρόνια, αυτή απέτυχε παταγωδώς κι αυτή βρίσκεται τώρα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Το … ευτύχημα είναι ότι επιτέλους ο Γ. Παπανδρέου έχει αρχίσει να το αντιλαμβάνεται κι ετοιμάζεται να παραδώσει την εξουσία. Βλέπει πλέον ξεκάθαρα ότι η κυβέρνησή του δεν μπορεί λειτουργεί και ούτε υπάρχει περίπτωση να το κάνει, εγκλωβισμένη καθώς είναι στις θανάσιμες εσωκομματικές αντιθέσεις και αντιπαλότητες αφενός και στην πλήρη διάσταση με την ίδια την εκλογική βάση της αφετέρου.
Αυτή την στιγμή έρχεται λοιπόν να δώσει στον κ. Παπανδρέου σανίδα σωτηρίας το συγκρότημα Μμπόμπολα
Σε εξέλιξη πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου -  Στο τραπέζι κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας” είναι  ο τίτλος της σημερινής “Ημερησίας” του συγκροτήματος Μπόμπολα, σύμφωνα με την οποία:
- “Ο κ. Παπανδρέου δείχνει έτοιμος να εξαιρεθεί από την πρωθυπουργία για να συγκροτηθεί κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης
- Θα ζητήσει την σύγκληση διευρυμένου συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με την συμμετοχή των πρώην πρωθυπουργών Κ. Μητσοτάκη, Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή
- Προκειμένου να περάσει το  νέο μνημόνιο με τους δανειστές και να … νομιμοποιηθεί η “κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας” ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει διευρυμένη πλειοψηφία 180 εδρών της  Βουλής
Είτε εκλογές, που όμως θα ήταν καταστροφικές στις σημερινές κρίσιμες ώρες, είτε μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μια εθνική πλειοψηφία που θα στηρίζεται από την παρούσα Βουλή” γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα του κ. Μπόμπολα
Όμως διευρυμένη πλειοψηφία 180 εδρών απαιτείται μόνο για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Βλέπουμε δηλαδή μετά την προεργασία του τόσον καιρό από το συγκρότημα Αλαφούζου (βλ. τελευταία παρέμβαση Σημίτη από την Καθημερινή) και τις κατάλληλες δημοσκοπήσεις (Βαρόμετρο) να συμμετέχει τώρα στο σχέδιο εκχώρησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων του έθνους και της διακυβέρνησης της χώρας  στους δανειστές και το συγκρότημα Μπόμπολα.
Επισημαίνεται ότι τα ίδια ακριβώς ζήτησε χθες το βράδυ και η Ντόρα Μπακογιάννη που εμφανίστηκε από την πολιτική ανυπαρξία στην τηλεόραση του Μέγκα.
Αν θέλουν όμως ο κ. Μπόμπολας και ο κ. Παπανδρέου να σχηματίσουν κυβέρνηση εθνικών προθύμων αντί να πιέζουν από τα κρατικοδίαιτα  ΜΜΕ τον Αντώνη Σαμαρά μπορούν να το κάνουν αμέσως με τα εξαπτέρυγά τους, την κ. Ντόρα και τον κ. Καρατζαφέρη που τους στηρίζουν τόσον καιρό το Μνημόνιο
Όσοι παλαιότεροι ζήσαμε την περίπτωση της Οικουμενικής Ζολώτα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Συνασπισμός) γνωρίζουμε ότι τέτοιες λύσεις είναι εξωθεσμικές, πρόσκαιρες και αδύναμες εκ των πραγμάτων. Και επιπλέον ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες στην διαπλοκή, όπως έγινε τότε με την εκχώρηση των ελληνικών τηλεπικοινωνιών στην Ζήμενς και την Ιντρακόμ.
Γι’ αυτό ο Σαμαράς δεν θα εγκλωβιστεί στα ψευτοδιλήμματα του Γ. Παπανδρέου.  Το διαμήνυσε άλλωστε προ ολίγων ημερών και ο εκπρόσωπος της ΝΔ: “Ο Σαμαράς δεν καταλαβαίνει από πιέσεις“.
Υ.Γ.
Πίσω από αυτά τα σενάρια είναι και η διαφαινόμενη απόφαση της Τρόικας να τοποθετηθούν επιτηρητές στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (!!!), για να εγκρίνουν ή να απορρίπτουν οποιαδήποτε δημόσια δαπάνη που αποφασίζεται είτε από την κυβέρνηση είτε από την Βουλή. Η απόφαση αυτή, που αν γίνει αποδεκτή θα συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας,  είναι συνέπεια της πλήρους έλλειψης εμπιστοσύνης της Τρόικας προς την κυβέρνηση Παπανδρέου και δεν μπορεί φυσικά να περάσει. Έρχονται λοιπόν τώρα και ζητά ο …. όμιλος Μπόμπολα από τα άλλα κόμματα να συναινέσουν στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας αντί να γίνει το απολύτως λογικό και δημοκρατικό: να παραδώσει η κυβέρνηση την εξουσία και να σηκωθεί να φύγει.

Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο