Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Το θηρίο της επίσημης τρομοκρατίας είναι εδώ…

Από το Μαρικάκι
Τη μέρα που τα ΜΑΤ ψέκαζαν και ξυλοκοπούσαν απεργούς και διαδηλωτές στο Σύνταγμα κι έφτασαν ως του σημείου να εισβάλουν στο Μετρό του Συντάγματος, έγινε γνωστή η αναστολή εκτέλεσης ποινής του Βασίλη Σαραλιώτη, του ειδικού φρουρού που καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη ως συνεργός του Ε. Κορκονέα στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορρόπουλου το Δεκέμβριο του 2008. Ο Σαραλιώτης αποφυλακίστηκε υπό όρους επικαλούμενος ανεπανόρθωτη βλάβη, δηλαδή σοβαρή οικονομική δυσχέρεια της οικογενειάς του και σοβαρό πρόβλημα υγείας του πατέρα του.
Μία μέρα μετά συλλαμβάνεται ο αυτουργός της επίθεσης στη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη την ώρα που εκείνη βρισκόταν επί το έργο φωτογραφίζοντας τις αγριότητες των ΜΑΤ, και λίγες ώρες μετά αφέθηκε ελεύθερος προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα από πταισματοδίκη για τα περιστατικά που συνέβησαν.

Ο Παπουτσής ένιψε τας χείρας του λέγοντας ότι η κεντρική κατεύθυνση είναι «αυτοσυγκράτηση και σεβασμός των δικαιωμάτων των πολιτών».
Να μη θυμηθούμε προηγούμενα περιστατικά για τα οποία δεν κουνήθηκε φύλο, τον Περασμένο Μάη και Ιούνιο (Καυκάς, Κυπραίος, τα γεγονότα στη 48ωρη 28 – 29 Ιουνίου).
Μερίδα της Αριστεράς συνδέει το γεγονός της αποφυλάκισης Σαραλιώτη με την ένταση της καταστολής, καθώς το πρώτο στέλνει μήνυμα ατιμωρησίας οδηγώντας στην αποχαλίνωση της δεύτερης.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑτονίζει
«Η αποφυλάκιση ενός ένστολου συνεργού δολοφονίας, μετά από μόλις ένα χρόνο παραμονής στη φυλακή, είναι μήνυμα ατιμωρησίας για τις δυνάμεις καταστολής.
Η ωμή βία με την οποία ουσιαστικά η κυβέρνηση καταργεί το δικαίωμα στη διαδήλωση και στη δημόσια αντίθεση στην πολιτική της, ακόμα και στη δημοσιογραφική – φωτογραφική καταγραφή της αστυνομικής βαρβαρότητας, είναι το μόνο όπλο μιας κυβέρνησης που έχει χάσει κάθε στήριξη και ανοχή, αλλά και κάθε επαφή με την κοινωνία, όπως άλλωστε συμβαίνει με πολλά αυταρχικά καθεστώτα πριν καταρρεύσουν».
Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής βλέπει «συνέργεια» δικαιοσύνης και κατασταλτικών μηχανισμών:
«Η ομόφωνη απόφαση του 5 μελούς Εφετείου Λαμίας (παρά την αντίθετη γνώμη του εισαγγελέα) … αποτελεί άλλη μία πρόκληση προς τον λαό και τη νεολαία που αγωνίζεται για δημοκρατία και πραγματική δικαιοσύνη.  Αυτή η απόφαση έρχεται να προστεθεί στην εικόνα μιας δικαιοσύνης που συμπρωταγωνιστεί με τις δυνάμεις καταστολής στο κυνήγι των απεργών και των διαδηλωτών (…), που διώκει τους καταληψίες μαθητές, που αφήνει ελεύθερους υπόδικους και καταζητούμενους για κομπίνες εκατομμυρίων στα στημένα ποδοσφαιρικά ματς, την ίδια ώρα που δίνει λεπτομερή αναφορά πέρα από κάθε έννοια ανεξαρτησίας, νόμου και Συντάγματος στους τροϊκανούς τοποτηρητές».
Το δολοφονικό κομμάτι της Αστυνομίας δικαιώνεται την ώρα που οι βασανιζόμενοι πολίτες οικονομικά και ψυχολογικά από την πολιτική του ξεπουλήματος, δέρνονται, ψεκάζονται, διώκονται, φοροκυνηγούνται, ξεσπιτώνονται, εξοντώνονται από κάθε άποψη.
Οι τιμωροί της κοινωνίας λοιπόν την ώρα που βυθίζουν του μισθούς σε επίπεδα Πορτογαλίας, Ινδίας και Αφρικής ξαμολάνε και τα λυσσαμένα «σκυλιά» τους εναντίον της, κι όποιον πάρει ο Χάρος. Η οικονομική και αστυνομική τρομοκρατία απογειώνεται. Αν αναλογιστεί κανείς την έκρηξη που έρχεται με δεδομένες τις απολύσεις και τη βύθιση μισθών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, φρίττει κανείς μπροστά στον εφιάλτη που διαγράφεται μπροστά μας…
πηγή


αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο