Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Το “κούρεμα” ήλθε νωρίτερα για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους

Δύο στους 10 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν να σφάζονται οι μισθοί τους στο πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου κι ενώ πρώτα λοιδορήθηκαν συλλήβδην ως ρετιρέ του δημοσίου.
Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προκαλεί εκτός από τις μειώσεις μισθών και αλλαγές στους βαθμούς και τα μισθολογικά κλιμάκια, καθιερώνεται πριν επίτευξης στόχων, καταργούνται δεκάδες επιδόματα ενώ υπάρχουν και αρκετοί τυχεροί που θα δουν αυξήσεις στου μισθούς τους. Η επόμενη ημέρα πάντως για χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους θα είναι δύσκολη καθώς οι περισσότεροι έστησαν τη ζωή τους, αγόρασαν σπίτια, πήραν δάνεια και ανοίχτηκαν και τώρα καλούνται να βρουν τρόπο να καλύψουν τις απώλειές τους.
Το haircut ξεκίνησε λοιπόν από το δημόσιο.

  • Σύμφωνα με τις προβλέψεις, όσοι είχαν υψηλές απολαβές κυρίως εξαιτίας των επιδομάτων θα δουν τους μηνιαίους μισθούς τους να μειώνονται έως και 50%.
  • Ο βασικός μισθός ορίζεται στα 780 ευρώ, ενώ ο ανώτατος κυμαίνεται περίπου στα 2.700 ευρώ και εξαρτάται, εκτός των άλλων, και από την επίτευξη προκαθορισμένων δημοσιονομικών στόχων, που αποτελούν προϋπόθεση για τη χορήγηση του «πριμ παραγωγικότητας».
  • Αν δηλαδή κάποιος υπάλληλος πετυχαίνει πάνω από το 80% των στόχων τους σε υπηρεσίες όπως οι εφορίες, θα παίρνει το πριμ το οποίο μάλλον είναι το καρότο για τους εφοριακούς και τελωνειακούς που έχουν βγει στα κάγκελα κατά της κυβέρνησης. Αυτό πριμ δε μπορεί να είναι πάνω από το 3% του συνολικού μισθολογικού κόστους του φορέα κατά το προηγούμενο έτος. Το κίνητρο επιτεύξης στόχων μπορεί να ισούται με προσαύξηση μέχρι 10% του ετήσιου βασικού τους μισθού, εφόσον επέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό μέχρι και 90% και 25% του βασικού τους μισθού, εφόσον επέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό από 90% και πάνω.
Ο εισαγωγικός μηνιαίος βασικός μισθός του Βαθμού ΣΤ της ΥΕ κατηγορίας προσωπικού ορίζεται σε 780 ευρώ.
Οι εισαγωγικοί μηνιαίοι βασικοί μισθοί των υπόλοιπων κατηγοριών προσωπικού Δημόσιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), καθορίζονται ως εξής: Για το βαθμό ΣΤ’ οι υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο μισθός θα είναι 858 ευρώ, για τους υπαλλήλους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης 1037 ευρώ και για τους υπαλλήλους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης θα είναι στα 1092 ευρώ.
Οι βασικοί μισθοί των λοιπών βαθμών όλων των κατηγοριών διαμορφώνονται ως εξής:
- Του βαθμού Ε’ με προσαύξηση του βασικού μισθού του βαθμού ΣΤ΄ σε ποσοστό 10%
- Του βαθμού Δ’ με προσαύξηση του βασικού μισθού του βαθμού Ε’ σε ποσοστό 15%.
- Του βαθμού Γ’ με προσαύξηση του βασικού μισθού του βαθμού Δ’ σε ποσοστό 15%.
- Του βαθμού Β’ με προσαύξηση του βασικού μισθού του βαθμού Γ’ σε ποσοστό 20%.
- Του βαθμού Α’ με προσαύξηση του βασικού μισθού του βαθμού Β’ σε ποσοστό 10%.
Οι βασικοί μισθοί των Μισθολογικών Κλιμακίων των βαθμών διαμορφώνονται ως εξής:
- Του πρώτου Μισθολογικού Κλιμακίου κάθε βαθμού και κατηγορίας με προσαύξηση του βασικού μισθού του βαθμού αυτού κατά 2%.
- Του κάθε επόμενου Μισθολογικού Κλιμακίου με προσαύξηση του βασικού μισθού του προηγούμενου μισθολογικού κλιμακίου κατά 2%
Με το νέο μισθολόγιο διατηρούνται μόνο τέσσερα επιδόματα, τα εξής:
- Επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (150 ευρώ)
- Απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών (100 ευρώ)
- Εορτών και Αδείας (1000 ευρώ)
- Οικογενειακή παροχή (50 ευρώ για το πρώτο παιδί)
Τα επιδόματα θέσης ευθύνης διαμορφώνονται ως εξής:
- Προϊστάμενοι Γενικών Διευθύνσεων Διοίκησης (700 ευρώ)
- Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Διοίκησης (400 ευρώ)
- Προϊστάμενοι Τμημάτων Διοίκησης (250 ευρώ)
- Προϊστάμενοι Παιδικών Σταθμών (100 ευρώ).

Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο