Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

«Τρέμουν» τις εκλογικές τους περιφέρειες

Μετά την κατάθεση του νέου μισθολογίου, το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι ναεπισκεφθούν τις… εκλογικές τους περιφέρειες.
Το κλίμα στους κόλπους της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος είναι πολύ βαρύ. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε εξέλιξη ζυμώσεις για κείμενα υπέρ εκλογών, συγκυβέρνησης, σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ, έκτακτο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, κείμενα επί παντός του επιστητού.
Άλλοι ακολουθούν πιο μοναχικές πορείες, γράφοντας και ξαναγράφοντας, αλλά μη δημοσιεύοντας,επιστολές παραίτησης και δημόσιας συγνώμης προς τους ψηφοφόρους. Οι πρωτοβουλίες θα είχαν ήδη εκδηλωθεί, αν δεν υπήρχε το κυριακάτικο ραντεβού Μέρκελ – Σαρκοζί.
Οι βουλευτές φοβούνται μήπως και βγουν… οφσάιντ από τις εξελίξεις. Αυτό περιμένουν και οι υπουργοί, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους από δέκα αιτήματα για συνεντεύξεις ο καθένας.
 Και πιέζονται από τους ανθρώπους τους να βγουν και να μιλήσουν, για να διαχωρίσουν τη θέση τους.
Το κενό στην ενημέρωση, όμως, τους κάνει να είναι προσεκτικοί και να δίνουν χρόνο στο χρόνο, όπως συμβούλευε και ο Φρανσουά Μιτεράν. Αν βέβαια ακουστεί πρώτα το κοινωνικό μπαμ που φοβάται ο πρωθυπουργός, τότε όλοι θα έχουν χάσει.
Δυστυχώς για αυτούς, όμως, ούτε και στην κυβερνητική επιτροπή ο Γιώργος Παπανδρέουαποκάλυψε το τι συζητά με τους δανειστές. Ακόμη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε φειδωλός. «Πάμε στα τυφλά» σημείωσε μέλος του ανώτερου κυβερνητικού οργάνου, «λίγη υπομονή» συνέστησαν πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος.
protothema.gr


αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο