Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

«ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ» ΑΠΟ ΑΜΒΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ

Εγκύκλιο που θα διαβαστεί σε όλους τους ναούς την Κυριακή εξέδωσαν οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να συμπαρασταθούν «σε όσους πλήττονται καίρια από την λαίλαπα της οικονομικής κρίσεως». Οι ιεράρχες χρησιμοποιούν ακόμη και συνθήματα για να διαμηνύσουν ότι...
πρέπει να σταματήσει πλέον η φορολόγηση στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους.

«Φθάνουν πια οι επιβαρύνσεις στους αδελφούς μας που έχουν χαμηλό εισόδημα και χαμηλή σύνταξη. Φθάνουν πια οι φόροι και οι περικοπές των χαμηλών εισοδημάτων. Φθάνουν πια οι στρατιές των ανέργων. Αναζητήστε τους φοροδιαφυγάδες και ελέγξτε το κεφάλαιο» αναφέρει η εγκύκλιος.



Εντούτοις, επαναλαμβάνουν τα όσα έχουν πει κατά καιρούς για την εκκλησιαστική περιουσία, ότι δηλαδή πρόκειται για μύθο, ενώ τονίζουν ότι όταν η ίδια η Εκκλησία κρίνει, θα δώσει ότι της απέμεινε.

«Αν και δεν κρίνουμε σκόπιμο στην παρούσα συγκυρία να καταθέσουμε απολογιστικές θέσεις για τη διαχρονική προσφορά προς το λαό και το ποίμνιο της Εκκλησίας, εν τούτοις το συνεχές παραλήρημα της άγνοιας η της μυθοπλασίας σχετικά με τον αμύθητο πλούτο της ακίνητης περιουσίας Της, 'τον οποίο θα πρέπει να μοιράσει στο λαό', μας οδηγεί να δηλώσουμε ότι η Εκκλησία θα δώσει ο,τι της απέμεινε όμως όταν Αυτή κρίνει χρονικά και με τον τρόπο που Αυτή γνωρίζει» τονίζεται σε άλλο σημείο της εγκυκλίου.


FIMOTRO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο