Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ελέγχει …τους ελεγκτές το ΣΔΟΕ

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Δεν εμπιστεύεται τους ελεγκτές του το ΣΔΟΕ και με ένα τεράστιο ηλεκτρονικό μάτι από τις κεντρικές υπηρεσίες θα τους παρακολουθεί όταν θα κάνουν φορολογικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταστήματα.

Από την 1η Νοεμβρίου οι 750 ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα έχουν πάντα μαζί τους όταν πηγαίνουν για....
έλεγχο φορολογούμενων ένα laptop.

Στη διάρκεια του ελέγχου το laptop του κάθε ελεγκτή θα είναι συνδεδεμένο με ένα κεντρικό computer στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης του ΣΔΟΕ , όπου εκεί άλλοι ανώτεροι υπάλληλοι θα παρακολουθούν τη διαδικασία του ελέγχου και θα καταγράφουν τα στοιχεία του ελέγχου που γίνονται.


Όπως αποκάλυψε στον Κώστα Χαρδαβέλλα ο Διευθυντής Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων της Κεντρικής Υπηρεσίας ΣΔΟΕ κ. Νίκος Λέκκας η παρακολούθηση των ελέγχων θα γίνεται ως εξής:

«Δίνουμε κάθε πρωί στον κάθε ελεγκτή ένα συγκεκριμένο σχέδιο ελέγχου μιας επιχείρησης. Δηλαδή του λέμε και εγγράφως: θα πας στην τάδε επιχείρηση και θα κάνεις τις τάδε εισηγητικές επαληθεύσεις. Ούτε μια λιγότερο, ούτε μια περισσότερο. Παίρνει λοιπόν το laptop , πάει στην επιχείρηση και πριν αρχίσει τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων στα βιβλία, στα τιμολόγια κλπ , συνδέει το laptop με έναν κεντρικό server στην Υπηρεσία , όπου καταγράφονται όλα τα στοιχεία του ελέγχου και οι διαπιστώσεις του ελεγκτή. Έτσι αποκλείουμε τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και τις όποιες παράνομες συμφωνίες μεταξύ ελεγκτών και ελεγχόμενων. Ελέγχουμε τους ελεγκτές. Αυτό επιχειρησιακά θα ξεκινήσει από 01/11 με συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για τις περιφερειακές διευθύνσεις Αττικής , Θεσσαλονίκης και Δυτικής Μακεδονίας, δηλαδή το 70% του ελεγκτικού προσωπικού. Το ΣΔΟΕ έχει 750 ελεγκτές. Από το Φλεβάρη του 2012 θα μπουν όλες επιχειρησιακά οι περιφέρειες. Τελειώνοντας ο ελεγκτής θα παραδώσει σημείωμα στον φορολογούμενο , μόλις περαιωθεί ο έλεγχος ηλεκτρονικά και θα τον ενημερώνει για τυχόν παραβάσεις που διαπιστώθηκαν. Όσον αφορά τα εικονικά τιμολόγια, το ΣΔΟΕ έχει διαπιστώσει 434.000 εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 3 δισ. 400 εκατομμυρίων ευρώ . Από τις 9 Οκτώβρη θα παίρνουμε από τους λήπτες αντίγραφα των εικονικών αυτών τιμολογίων για να εντοπίσουμε τους εκδότες τους και να τιμωρηθούν».

http://www.newsbomb.gr/


ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο