Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Τουρκική φρεγάτα βγαίνει για να αντιμετωπίσει την "Ύδρα"

Τουρκικές κινήσεις εντυπωσιασμού κατά Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Σε νέες προκλήσεις είναι αποφασισμένη να προβεί η Τουρκία, ενοχλημένη από τον απόπλου της φρεγάτας ΥΔΡΑ (F-452) του Πολεμικού Ναυτικού με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο και ενώ η παρουσία της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου τείνει να παγιωθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται από τη τουρκική πλευρά, τις προσεχείς ημέρες δεν αποκλείεται να σημειωθεί έξοδος της νεότευκτης κορβέτας HEYBELİADA (F511) του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο, προκαλώντας ήδη ενόχληση στη διοίκηση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, καθώς ως γνωστόν η Ελληνική φρεγάτα συμμετέχει στη ΝΑΤΟϊκή αποστολή ACTIVE ENDEAVOUR.


Η Άγκυρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποδέχτηκε τις ΝΑΤΟϊκές εξηγήσεις και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, που πήρε την περασμένη βδομάδα στην Αττάλεια στο περιθώριο Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της ΝΑ Ευρώπης, συμπεριφέρεται με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο προαναγγέλοντας νέες προκλητικές ενέργειες. Πλέον μένει να διαπιστωθεί στη πράξη πόσο “αόρατη” θα είναι η τουρκική κορβέτα στο περισκόπιο κάποιου ελληνικού υποβρυχίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο