Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ> Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ! Έξαλλος ο Κινέζος, επειδή πάνε να καπηλευθούν τα “ δικά” του deals (δείτε τι εννοούμε) επιστρέφει για να ολοκληρώσει το έργο του!

Από την Ιόλη Πιερίδη
Ο Νόμος 2289/1995 του Κώστα Σημίτη- ο οποίος καθόλου τυχαία δεν επανήλθε στην επικαιρότητα-είναι αυτός που έδωσε το δικαίωμα για άντληση των πετρελαίων στην Ελλάδα.
Ο διαγωνισμός που είχε διενεργηθεί τον Νοέμβριο του 1995 προσέλκυσε  το ενδιαφέρον παγκόσμιων κολοσσών πετρελαίου με αποτέλεσμα να πουληθούν 25 πακέτα με τις απαραίτητες πληροφορίες. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο υπ’ αριθμόν 2 φιλέτο των πετρελαικών περιοχών της Ελλάδας-το υπ’ αριθμόν 1 βρίσκεται στο Αιγαίο: στα Ιωάννινα και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα τελικά συμβόλαια υπογράφτηκαν την Άνοιξη του 1997.
Έτσι για την περιοχή των Ιωαννίνων (έκταση 4.200 τετραγωνικών χιλιομέτρων-ρε μπας και διεθέτει χωράφια εδω ο Παπούλιας;) υπήρξαν 4 προσφορές από την κοινοπραξία Enterprise oil-United Texas, ενώ για την Βορειοδυτική Πελοπόννησο (έκταση 2025 τετρ. χιλιόμετρα) 3 προσφορές από τις κοινοπραξίες Enterprise oil-United Texas, Medusa Oil και Premier Oil.

Για το Δυτικό Πατραικό Κόλπο (έκταση 2.100 τετρ. χιλιομέτρων) υπάρχουν 2 προσφορές από την κοινοπραξία Enterprise oil-Union Texas Petroleum  και Triwon Energy CAORPORATION.
Ως εκ τούτου προκαλεί ερωτηματικά η σημερινή είδηση  σύμφωνα με την οποία ο υφυπουργός  Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης εμφανίζεται να δηλώνει
“ Είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο η Ελλάδα και όλα θα γίνουν με πλήρη διαφάνεια”, τόνισε ο κ. Μανιάτης, μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Βουλή.
‘Oλη η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σ΄έναν χρόνο με την ανάδειξη και ανακήρυξη του μειοδότη και σε ενάμιση χρόνο να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες με την εγκατάσταση των τρυπανιών.
Αν σκεφθούμε ότι ο προιστάμενός του υπουργός ήταν αυτός που μας έβαλε στο Μνημόνιο και παλαιότερα είχε διατελέσει σύμβουλος του Σημίτη, κάτι βρωμάει εδώ.
Κι όχι μόνο πετρέλαιο.
Τίποτε δεν είναι τυχαίο τελικά-ούτε η επανεμφάνιση Σημίτη…
kourdistoportocali

αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο