Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Τρία εμπόδια για την 6η δόση βάζει η τρόϊκα

Τρία μεγάλα εμπόδια για την καταβολή της 6ης δόσης υποτίθεται ότι έχει εντοπίσει η τρόϊκα κια σε αυτά θα βασίσει τυχόν αρνητική απάντησή της: Το πρώτο είναι η μεγάλη καθυστέρηση στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου, το δεύτερο είναι το χρέος προς τους ιδιώτες που φτάνει τα 9 δισ. ευρώ και το τρίτο είναι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ειδικά στις μεταφορές.


Το κράτος χρωστά και δεν πληρώνει σε ιδιώτες περί τα 9 δισ. ευρώ. Στο υπ. Οικονομικών θεωρούν πρόβλημα μόνο τα 6 δισ. που δεν έχει να πληρώσει το Κράτος γιατί τα άλλα 3 είναι ομόλογα που δεν έχουν λήξει.



Η υποχρέωση για αποκρατικοποιήσεις ύψους 28 δισ. ευρώ μέχρι και τα μέσα του 2014 συνδέονται άμεσα με την συμφωνία της 21ης Ιουλίου και συνεπώς η αθέτηση των στόχων σημαίνει και αστοχία του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος.




Το χρονοδιάγραμμα της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων μετατέθηκε για το α’ τρίμηνο του 2012.



Στις 24 Οκτώβρίου υποτίθεται ότι θα δώσουν την απάντησή τους για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Το ερώτημα είναι πως θα δώσουν τη 6η δόση και τα 8 δισ. ευρώ, όταν μετά από 20 ημέρες περίπου θα "κουρέψουν" το χρέος κατά 50 ή 60%;



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο